Diyarbakır AK Parti’de revizyon sürecek!

Yerel seçimlerde büyük yara alan AK Parti Diyarbakır’da revizyona gidecek. Kongre öncesi birçok ilçe başkanının görevden alınacağı iddia edildi. Geçtiğimiz haftalarda 3 ilçe başkanının istifası istenmişti.

AMİDA HABER - 31 Mart yerel seçimlerinde Türkiye’nin birçok ilinde kan kaybı yaşayan AK Parti Diyarbakır için düğmeye bastı. Ekim ayı içinde yapılacak kongre öncesi Ergani, Lice ve Hani İlçe Başkanlarının istifası istenmiş, üç ilçe başkanlığına yeni atamalar yapılmıştı. Kongre öncesi AK Parti’nin Diyarbakır’da birçok ilçede revizyona gideceği öğrenildi.

‘Her an değişiklik olabilir’

Konuyla ilgili Amida Haber’e konuşan AK Parti Diyarbakır İl Başkanı Raşit Ocak, şunları söyledi:

“Genel merkezin Türkiye geneli başlattığı çalışmalar sürüyor. 12 Ekim tarihinde kongreler başlıyor. Diyarbakır‘da geçtiğimiz günlerde üç ilçe başkanlığımıza atamalar yapılmıştı. Merkez ve diğer ilçelerimize her an değişiklik olabilir. Birkaç gün içinde kongre tarihini belirleyeceğiz. Daha güçlü kadrolarla halkımızın hizmetinde olacağız”.

Erdoğan A takımını değiştirecek mi?

Bu arada Ekim ayı içinde ilçe kongrelerinin başlatılması planlanırken Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın ‘A Takımı’nı yenileyeceği de iddia ediliyor.

CHP birinci parti oldu

Türkiye geneli belediye başkanlığı seçiminde CHP, AK Parti’yi geride bırakarak tarihi bir başarı ortaya koymuştu. CHP yüzde 37,7 ile birinci parti olurken, AK Parti'nin oy oranı yüzde 36'nın altında kaldı. Böylece CHP, 1977 seçimlerinden bu yana ilk kez birinci parti konumuna yükselmişti.

Yorum Yap
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (1)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

Diyarbakır Haberleri