AK Partili Başkan: DEM'li belediye bürokratlara mobbing uyguluyor

AK Partili Başkan: DEM'li belediye bürokratlara mobbing uyguluyor
 Muhabir
AK Parti Diyarbakır İl Başkanı Raşit Ocak, kayyım döneminde işe alınan bürokratların rapor ve izin kullanması ile ilgili “İnsan onuruna yakışır görev verilirse hepsi çalışmak ister” dedi.

AMİDA HABER- AK Parti Diyarbakır İl Başkanı Raşit Ocak, gazeteci buluşmaları kapsamında Amida Haber’i ziyaret etti. Kentin gündemi ile ilgili sorularımızı yanıtladı. İl Başkanı Ocak'a yönetim kurulu üyeleri Veysi Kaya, Meltem Gönüllü, Şeyhmus Sagun ve Nezire Betül Kanpak eşlik etti.

Diyarbakır’daki okullarda yaşanan temizlik sıkıntısı ile ilgili konuşan Ocak, “Diyarbakır’daki okullarda çalışmak üzere 700 temizlik personeli alımı yapılacağı duyurulmuştu. Bu arkadaşlarımız 9 ay boyunca okullarda çalışacak. Bugün yarın kuraların açıklanmasını bekliyoruz” dedi.

‘Hepsi çalışmak istiyor'

gyeg9xmw0aajip.jpg

Kayyım döneminde işe alınan bürokratların “izin” ve “rapor” alarak işe gitmemesi ile ilgili soruyu yanıtlayan Ocak şunları söyledi: “Her şeyden önce görev alanların büyük bölümü bu kentin evlatları. Hiçbirinin çalışmamayla ilgili en ufak bir sorunu yok. İnsanlık onuruna yakışmayan girişimler var. Genel müdürlük seviyesinde görev almış birine karşı hiç kimsenin kabul etmeyeceği uygulama var. Çalışacak oda için tuvalet yanındaki bir giyinme odasını vermek yakışıksız bir tavır. Kayyımlara daha öncede karşı olduğumu söylemiştim. Hangi kayyım bir bürokrata tuvalet önünde bir oda verdi? Görev alan birçok daire başkanına mobing uygulanıyor. Herkesin bir onuru var. Kimse görevden kaçmıyor. İnsan onuruna yakışır görev verilirse hepsi çalışmak ister.”

Hafif raylı sistem konusu

Raşit Ocak, belediyenin de gündeminde olan Hafif Raylı Sistem’in Diyarbakır için önemli bir proje olduğuna dikkat çekerek, “Böylesi büyük bir projeyi belediye tek başına yapamaz. Devletin de desteği ile bu proje yapılırsa daha sağlıklı olur. Bu konuda üzerimize ne düşüyorsa katkı vermeye hazırız. Halk için yararlı olan tüm projelerin yanında oluruz. Ancak belediye başkanlarının hizmetten çok farklı gündemleri var. Bu kentte ciddi temizlik sorunu var” diye konuştu.

gyeicj-wyaec-jd.jpg

Gaffar Okan konusu: Karar almadan önce referandum yapılsaydı

Kayapınar Belediyesi’nin Gaffar Okkan ismini spor yerleşkesinden kaldırması ile ilgili kararına da değinen Ocak, “Belediye meclislerinde kent için alınacak tüm kararları destekliyoruz. Amaç hizmetse koşulsuz desteklemeye hazırız. Gaffar Okkan isminin bu kent için ne anlam ifade ettiğini hepimiz biliyoruz. Serra hanım halk oylaması yapalım diyor. Karar almadan önce referanduma gitseydiler. Gidin bu kentin sokaklarında 10 kişiye sorun, hiçbiri kabul etmez” ifadelerini kullandı.

Erbil uçuşları neden başlamadı?

Ocak, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz’ın “1 Nisan’da başlayacak” dediği Erbil seferlerinin diplomatik nedenlerle başlamadığını söyledi. Ocak, “Aşılması için girişimlerimiz sürüyor” dedi. Oğlaklı Mahallesi’nde inşa edilen TOKİ konutlarında yapılmayan okulun da ihalesinin yapıldığını açıklayan Ocak, önümüzdeki yıla yetişeceğini söyledi.

Benzer Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum