Diyarbakır DTSO’da Hackathon etkinliği başladı

Diyarbakır DTSO’da Hackathon etkinliği başladı
 Muhabir
Diyarbakır Sanayi ve Ticaret Odası’nda (DTSO) Kültürel Miras ve dijitalleşme temalı Hackathon etkinliği başladı. 110 kişinin katılımı ile oluşturulan 27 grup tarafından fikirlerin geliştirileceği etkinlik 3 gün sürecek.

AMİDA HABERDiyarbakır’da DTSO Bilim Eğitim Vakfı’nın Karacadağ Kalkınma Ajansı ve Gençlik ve Değişim Derneği ortaklığında NEETPRO programı bünyesinde desteklenen “Dijital Sektörlerde NEET’lerin İstihdamının Arttırılması Projesi” kapsamında NEET gençler ve farklı alanlarda uzman kişilerin katılımı ile iş fikir geliştirme maratonuna start verildi.

110 kişi ve 27 grup katılıyor

Etkinlik kapsamında 110 kişinin katılımı ile oluşturulan 27 grup tarafından kültürel miras ve dijitalleşme alanında ticari ve sosyal fikirler geliştirilecek. 3 gün boyunca grupların teknik danışmanlar ve mentorler eşliğinde geliştirecekleri fikirler 08 Aralık 2024 Pazar günü saat 17:00’de yapılacak sunum ve kapanış etkinliği ile yerel kurumlar, belediyeler, STK’lar ve yatırımcılara sunulacak ve etkinlik jürisi tarafından seçilen ilk üç proje ödüllendirilecek.

Kültürel mirastan ilham alan fikirler

Proje Sorumlusu Meryem Özdemir Ok, programın başında yaptığı konuşmada, 27 grubun 3 gün boyunca teknik danışmanlar ve mentorler desteği ile fikirlerini geliştireceklerini ve olgunlaştıracaklarını ifade ederek, bu tarz bir çalışmanın kentte ilk defa düzenlendiğini, kültürel miras ve dijitalleşme temasını özellikle seçmelerinin nedenini de gençlerin kentin kültürel mirasından ilham alan fikirler üretmeleri olduğunu açıkladı.

dtso-etkinlik.jpg

‘Genç nüfus kentin sermayesidir’

DTSO Bilim Eğitim Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Kaya, genç nüfusun ilin en büyük sermayesi olduğunu belirterek, yeni iş alanlarının, yeni nesil hizmet ve üretimlerin gençlerin girişimciliği ile yaratılabileceğini belirtti. Daha katma değerli hizmet ve ürün üretiminde insan kaynağının varlığı ve kabiliyetlerinin önemli olduğuna vurgu yapana Kaya şunları söyledi:

“Katma değeri yüksek üretim ve hizmet alanları ve yeni nesil üretimi, hizmet sunumunu ve ticareti yakalamak için kabiliyetleri yüksek genç nüfusa ihtiyacımız var. Bunun farkında olarak son yıllarda gençleri destekleyecek çalışmalara yöneldik. Yine kentimizin kültürel miras değerlerinden beslenen fikirlerin de ilimiz turizmini ve yeni nesil turizmi, turizm trendlerini destekleyeceğini düşünüyoruz. Etkinliğe katılım sağlayan gruplardan ticari veya sosyal alanlarda yatırıma dönüşebilecek güzel fikirler bekliyoruz.”

Hackathon etkinliği Zerzevan Kazı Başkanı Prof. Dr. Aytaç Coşkun ve Çayönü Kazı Başkanı Doç. Dr. Savaş Sarıaltun’un ilimiz kültürel mirasını anlatan sunumları ve sonrasında Şeyma Alpay Bakır tarafından verilen Business Canvas eğitimi ile devam etti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.