Diyarbakır’da bebeğe Yahya Sinvar adı verildi

Diyarbakır’da 15 Ekim’de dünyaya gelen bebeğe Yahya Sinvar adı verildi.

AMİDA HABER - Diyarbakır’da 7 gün önce dünyaya gelen bebeğe İsrail saldırılarında ölen Hamas Lideri Yahya Sinvar’ın adı verildi. Henüz 7 günlük olan bebeğin kimliği, Diyarbakır Nüfus Müdürlüğü’nde 21 Ekim’de düzenlendi. Bebeğin ismi Yahya Sinvar Akelma olarak kayıtlara geçti.

Yahya Sinvar kimdir?

Hamas'ın Siyasi Büro Başkanı Yahya Sinvar, 29 Ekim 1962'de Gazze Şeridi’nin güneyinde yer alan Han Yunus Mülteci Kampı'nda dünyaya geldi. Sinvar, Gazze İslam Üniversitesi Arap Dili ve Edebiyatı Bölümü'nden mezun oldu. İsrail tarafından, ilk defa 1982 yılında tutuklanan ve 4 ay hapis yatan Sinvar, 1985 yılında "gizli bir örgüt kurmak" suçlamasıyla ikinci defa tutuklandı.

Hamas'ın 11 Ekim 2011'de İsrail ile yaptığı esir takası anlaşması çerçevesinde 23 yıl sonra İsrail hapishanelerinden serbest kalan Sinvar, Hamas'ın siyasi bürosuna üye oldu. Arap basınında Mayıs 2021'de çıkan haberlere göre, Sinvar, İsrail'in hava saldırısından kurtulmuştu. İsrail, Hamas'ın yeni lideri Sinvar'ı 7 Ekim 2023'teki Aksa Tufanı'nın "bir numaralı sorumlusu" olarak gösteriyordu.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Diyarbakır Haberleri