MHP Diyarbakır İl Başkanı: DEM Parti’yi bekliyoruz!

MHP Diyarbakır İl Başkanı Miktat Arslan, Devlet Bahçeli’nin DEM Parti ile tokalaşmasıyla ilgili, “DEM’liler genel başkanımızı ziyaret edecek mi, bir yerde görse elini tutacak mı, onu bekliyoruz” dedi.

AMİDA HABER - Türkiye, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin DEM Parti Eş Genel başkanları ile tokalaşmasını konuşuyor. Kulislerde AK Parti ile DEM Parti arasında yeni bir sürecin başlayacağı tartışılırken, MHP Diyarbakır İl Başkanı Miktat Arslan, Amida Haber’e konuştu.

Liderlerine bağlı siyaset yaptıklarını belirten Arslan, “Genel başkanımız geçmişte DEM Partililere Türkiye siyaseti yapsınlar diye birçok fırsat sundu. Meclis açılışında genel başkanımız bir hamle yaptı, DEM Parti eş başkanının yanına giderek el sıkıştı. Bu önemli bir adım. Umarım genel başkanımızın bu hamlesini iyi değerlendirirler. Ancak bu hamleyi anlamazlar diye düşünüyorum. Onlar Kandil’e dayalı siyaset yaptığı müddetçe bir yumuşama olmaz. Biz ırak ve Suriye değiliz. Türkiye Cumhuriyetinin bir ferdiyiz. Merhum Genel Başkanımız Alparslan Türkeş, ‘Kürt ne kadar Kürt'se, Türk de o kadar Kürt'tür. Türk ne kadar Türk'se, Kürt de o kadar Türk'tür’ demişti.

‘Diyalogdan yanayız’

Sorunların diyalogla çözülebileceğine işaret eden Arslan, “Ama bunun için DEM’in siyasetini gözden geçirmesi lazım. DEM’lilerin bu fırsatı değerlendirmeleri lazım. Türkiye’nin bütünlüğü için siyaset yapmaları lazım. Sivil anayasa için destek olmaları lazım. DEM’in üst düzey başkanları tarafından bir hamle gelirse bu alt kademelere de yansır. Genel başkan o nezaketi gösterdi. DEM’liler genel başkanımızı ziyaret edecek mi, bir yerde görse elini tutacak mı, onu bekliyoruz. Ülkenin her yeri ateş çemberi. Bu nedenle içerde ne kadar güçlü olursak o kadar iyi” dedi.

Bahçeli ne söylemişti?

TBMM'nin yeni yasama yılı açılışı kapsamında düzenlenen resepsiyona katılan Bahçeli, "Yeni bir döneme giriyoruz, dünyada barışı isterken kendi ülkemizde barışı sağlamamız lazım" yanıtını vermişti.

Yorum Yap
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (1)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

Diyarbakır Haberleri