Ensarioğlu: Ankara’da yeni bir bakış açısı gelişiyor

Ensarioğlu: Ankara’da yeni bir bakış açısı gelişiyor

Kaynak:Haber Merkezi

İstanbul Bağımsız Milletvekili Salim Ensarioğlu, Devlet Bahçeli’nin DEM Parti ile tokalaşmasıyla ilgili “Ankara’da yeni bir bakış açısı gelişiyor” dedi.

AMİDA HABER - Şeyh Said’e “değerimizdir” dediği için İYİ Parti’den istifa eden Salim Ensarioğlu, Devlet Bahçeli’nin DEM Parti eş başkanları ile tokalaşmasıyla ilgili yazılı açıklama yaptı. Türk-Kürt halkının kardeşliğine işaret eden Ensarioğlu’nun açıklaması şu şekilde:

“Türk halkı ve Kürt halkı son bin yıl içerisinde ilk kırılma olan Malazgirt’te tarihsel ittifakın temellerini atmıştır. 1514 yılında Amasya Antlaşması ile Yavuz Sultan Selim ve İdris-i Bitlisi öncülüğünde bölgesel savaş sürecinde ikinci güçlü ittifak meydana gelmiştir. Birinci Dünya Harbinde de bu ittifak Birinci Meclisimiz ile taçlandırılmıştır. Tarihsel kırılma anlarında Türk Halkı ve Kürt halkı arasındaki ittifak, küresel ve bölgesel ölçekte siyasi haritaları tayin etmiştir. Bugün dünya, küresel savaş riski barındıran bölgesel savaşlara sürüklenmektedir.

salim-ensarioglu1.jpg

‘Destekliyorum’

Bu tarihsel kırılmaların eşiğinde yurt içinde ve yurt dışında Türk ve Kürt halkının ittifak tazelemesi açık bir gerekliliktir. Bu minvalde MHP Genel Başkanı sayın Devlet Bahçeli’nin DEM Parti Eş Genel başkanlarıyla tokalaşması sonrası taraflardan gelen açıklamalar, Ankara’da yeni bir bakış açısının gelişmekte olduğunu göstermektedir. Bu tarihsel kırılma sürecinde tarif ettiğim ittifak ruhuna ve gelişen bakış açısına yürekten destek verdiğimi belirtmek isterim.

Benzer Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.