Narin Güran için ödül vaat edilmişti: Uzmandan kritik uyarı

Diyarbakır’da görev yapan Klinik Psikolog Duygu Berekatoğlu, kayıp çocukların bulunması için vaat edilen ödüllerin, kötü niyetli kişilere dolandırıcılık alanı açabileceği uyarısında bulundu.

AMİDA HABER - Diyarbakır’ın Bağlar İlçesi Tavşantepe Köyü’nde 10 gündür kayıp olan Narin Güran’ın izine henüz rastlanmadı. Ekiplerin köydeki çalışması sürerken, mahkeme Narin’in kaybolmasıyla ilgili haberlere yayın yasağı getirdi.

İş insanları ödül vaat etmişti

Narin Güran kaybolduktan sonra, bazı iş insanları sosyal medya hesaplarından 8 yaşındaki çocuğu bulana para ödülü vaat etmişti. Konuyla ilgili Amida Haber’e konuşan Klinik Psikolog Duygu Berakatoğlu, vaat edilen ödülün yaratabileceği tehlikelere dikkat çekti. “Vaat edilen ödüller asılsız ihbarlara yol açar, sürece zarar verir” diyen Berekatoğlu, “Sosyal medya üzerinden takip ediğim kadarıyla birden fazla iş insanı meblağ belirterek Narin’i bulana ödül vereceğini açıklamış. Türkiye son yıllarda ekonomik kriz sebebiyle ciddi bir çürüme yaşıyor. İyi niyetle düşünülse bile bu davranış kötü düşünen insanlara yeni bir dolandırıcılık alanı açabilir” dedi.

Aileler bilinçlendirilmeli

Vaat edilen ödüllerin ailelerin çocuklarını bilinçlendirmesi için harcanması önerisinde bulunan Berekatoğlu şunları söyledi: “Yoksulluktan çocuk yaşta çocuklarını evlendirip başlık parası alan, çocuğu katledilip kan parası verilerek susan birileri varken bu tarz davranışlar toplumu olumsuz anlamda etkiler. Bu paraları aileleri çocukları bilinçlendirmeye yönelik çalışmalara harcamaları daha yerinde olur.”

‘Basın dikkatli olmalı’

Berekatoğlu, hem sosyal medya kullanıcılarına hem de basın mensuplarına şu uyarılarda bulundu: “Şiddetten daha çok etkilenenlerin kadınlar ve çocuklar olduğu verilerle ortada. Hatta ülkemizde kadınların sadece kadın oldukları için belli ayrımcılıklara maruz kaldıkları biliyoruz. Amedspor futbolcuları maça ‘Narin Güran nerede’ pankartıyla çıkarken toplumun en savunmasız bireyi olan kız çocuğuna cinsiyetçi küfürler edilmesi geldiğimiz vahim durumu ortaya koyuyor. Sosyal çürüme dışında vicdan çürümesi var ve bu sosyal çürümede medyanın rolü büyük.”

Yorum Yap
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (7)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

Diyarbakır Haberleri