Narin’den hala bir haber yok: Asılsız ihbarlar aileyi bezdirdi

​​​​​​​Diyarbakır’ın Bağlar ilçesine bağlı Tavşantepe Mahallesi'nde 21 Ağustos'ta kaybolan Narin Güran’ı arama çalışmaları 6’ıncı günde de karadan ve havadan devam ediyor. Asılsız ihbarlar arama çalışmaları olumsuz etkiliyor.

AMİDA HABER - Diyarbakır’ın Bağlar ilçesine bağlı, Tavşantepe Mahallesi’nde 6 gün önce kaybolan 8 yaşındaki Narin Güran’ın bulunması için Diyarbakır adeta seferber olmuş durumda. Aileye yapılan asılsız ihbarlar, anne ve babayı bezdirmiş durumda.

Asılsız ihbarlar aileyi bezdiriyor

8 yaşındaki Narin Güran’ın bulunabilmesi için hava destekli arama çalışmalarında şu ana kadar herhangi bir ize rastlanmadı. Aileye yapılan asılsız ihbarlar, anne babayı bezdirmiş durumda. Narin’in anne ve babası, asılsız ihbarlarda bulunanların vicdan yoksunu olduklarını söyleyerek, telefonlarını kapattıklarını söylediler.

Herhangi bir iz yok

Arama çalışmalarını genişleten ekipler, köydeki tüm evleri aradı, herkesin ifadesi alındı. Milletvekilleri, STK yetkilileri, 112 Acil Sağlık, Jandarma Arama Kurtarma (JAK), AFAD ve Dicle Üniversitesi Arama Kurtarma (DÜAK) ekiplerince başlatılan çalışmalar sürüyor. Dün, arama tarama faaliyetlerinde Narin'in yaşadığı evin yaklaşık 30 metre yakınındaki alanda yer alan kayalıklarda kurumuş kan izlerine rastlandı. Valilikten yapılan açıklamaya göre, kan lekesinin mahalle sakinlerinden bir çocuğun burnunun kanaması sonucu meydana geldiği tespit edildiği belirtildi.

Anne yavrusundan gelecek güzel bir haberi bekliyor

Anne Yüksel Güran, yavrusunun bulunması için gece gündüz dua ettiğini söyledi. Yakında akrabalarının düğünü olduğunu ve bu nedenle kızının düğünde giymek için kendisinden gelinlik almasını istediğini ifade eden Güran, "Bırakmadılar kızım gelinlik giysin. Tek kızımdı. Acım çok büyük. Başka Narinler kaybolmasın, başka anneler ağlamasın. Ne isterseniz vermeye hazırım, yeter ki kızımı bana verin, onu bir yere bırakın. Kızımın cesedini bile görsem şükredeceğim ama kızım yok." ifadelerini kullandı.

‘Sanki yer yarıldı da içine girdi’

Aile, kızlarından gelecek olumlu bir haberi bekliyor. Baba Arif Güran da evlat acısının çok zor olduğunu dile getirerek, "Kızım çok masumdu. Bu insanların bizim için yaptığı mücadele bizi ayakta tutuyor. Evladımın son görüldüğü an okula ait güvenlik kamerası görüntüsü. Kızım sanki yer yarıldı içine girdi. Ne terliğini ne tokasını ne elbisesini, hiçbir şeyini bulamıyoruz. Kızımın bir an önce bulunmasını istiyoruz. Gören, duyan, bilen varsa kızımın yerini söylesin. Asılsız ihbarlardan dolayı telefonumu kapattım. Gerçek bir ihbar gelse bile bana ulaşamayacaklar. Asılsız olanlar arama yapmayı bıraksa belki gerçekten bilen biri arar."

Narin’in bulunabilmesi için ekipler karadan ve havadan arama çalışmalarına sürdürüyor.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Diyarbakır Haberleri