Özgür Özel’den sembolik mesaj: Edirne’den Hakkari’ye!

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, yarın HDP eski Eş Genel Başkanı Demirtaş’ı Edirne’de ziyaret edecek. Özel, 23 Ekim Çarşamba günü de Diyarbakır’ı ziyaret edecek.

AMİDA HABERCHP Genel Başkanı Özgür Özel 21 Ekim Pazartesi günü (yarın) HDP eski Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’ı Edirne Cezaevi’nde ziyaret edecek.

Kürt sorununun barışçıl yollarla çözümü için görüş alış verişi yapılması beklenen görüşmede, Demirtaş’ın görüşü ve önerileri de alınacak. Daha sonra CHP Genel Başkanı Özel bölge illerini ziyaret edecek.

Ziyaretine 23 Ekim Çarşamba günü Diyarbakır’dan başlayacak. CHP İl Başkanı’nı ziyaret edecek olan Özel, STK temsilcileriyle de bir araya gelmesi bekleniyor. Daha sonra Batman’a ve oradan da Mardin’e geçecek olan Özel, Mardin Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Türk’ü de ziyaret edecek. Oradan da Şırnak’a geçecek olan Özgür Özel, gezinin 4. günü Van’da temaslarda bulunacak. Daha sonra Hakkari’ye geçecek olan Özel, yaptığı görüşmelerden sonra normalleşme süreci ile ilgili görüşünü de kamuoyuna bildirmesi bekleniyor.

Edirne’den Hakkari’ye mesajı

Siyasetçilerin Kürt sorunu ile ilgili konuşurken sık sık dile getirdikleri “Edirne’den Hakkari’ye kadar” söylemi bu gezi ile tekrar sembolik olarak vurgulanmış olacak. Çünkü Özel geziden önce Edirne’de Demirtaş ile görüştükten sonra gezisini Hakkari’de sonlandıracak.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Diyarbakır Haberleri