Özgür Özel’den ‘normalleşme’ süreci açıklaması

Özgür Özel’den ‘normalleşme’ süreci açıklaması

Kaynak:Haber Merkezi

CHP Lideri Özgür Özel, CHP anaların gözyaşı dursun diye, üzerimize düşen ne varsa cesaretle yapacağız” dedi.

AMİDA HABER - CHP lideri Özgür Özel, ‘normalleşme ve yeni çözüm süreci’ tartışmaları için "Ne Devlet Bey'in bizi hapsettiği yerde, ne Tuncer Bey'in işaret ettiği istikametteyiz" dedi. Özel, üzerlerine düşeni cesaretle yapacaklarını söyledi.

CHP lideri Özgür Özel partisinin grup toplantısında 'normalleşme ve yeni çözüm süreci' ile ilgili konuştu. Özel, "CHP, anaların gözyaşı dursun diye, tüm vatandaşlar anayasadaki gibi fiilen de özgür olsun diye üzerimize düşen ne varsa cesaretle yapacağız. Kimsenin şüphesi olmasın" dedi.

Anayasanın ilk 4 maddesi hakkında TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş'un açıklamalarına tepki gösteren Özel, "O madde tartışmaya kapalıdır, nokta" dedi.

chp-lideri-ozgur-ozel-4.jpg

Özel’in partisinin grup toplantısında ‘normalleşme’ ile ilgili şunları söyledi: “Bahçeli yine uzun bir süreyi bana ayırmış. 'Normalleşme çığırtkanları' diye başlamış, 'uzattığım el iyi niyetlidir' demiş. Normalleşme millette karşılık buldu, CHP'nin siyaset alanını açtı. DEM'e, düne kadar kapatılsın, hazine yardımına el konsun dediği partiye uzattığı el için iyi niyetli, hesapsız, kitapsız diyor. Devlet Bey iyisini yapıyorsunuz, el uzatmak iyidir, barışmak savaşmaktan iyidir.

Özgür Özel Diyarbakır’a geliyor

chp-lideri-ozgur-ozel-8.jpg

Milletin seçilmiş temsilcisine uzatılan el, millete uzatılan eldir. 'Bu sürecin kendisine dair CHP ne diyecek?' diye soruyorlar. Bu parti demokratik bir açılım yapmak için DEM'den de icazet beklemeyecek. Gelecek hafta Diyarbakır'da, Batman'da Hakkâri’de Van'da olacağız. Eller birbirine yeniden kavuşsun, kulaklar birbirine yine kulak versin diye, analarımızın gözyaşı dursun diye, artık daha fazla şehit gelmesin diye, tüm vatandaşlar anayasadaki gibi fiilen de özgür olsun, özgür ve eşit hissetsin diye üzerimize düşen ne varsa cesaretle yapacağız. Kimsenin şüphesi olmasın. Ne Devlet Bey'in bizi hapsettiği yerde, ne Tuncer Bakırhan'ın işaret ettiği istikametteyiz.”

Benzer Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.