Vahap Coşkun: Türkiye yeni bir çözüm sürecine girdi

Diyarbakır Dicle Üniversitesi Hukuk Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Vahap Coşkun, Devlet Bahçeli’nin Öcalan çıkışı ile ilgili, “Bu konuşma bir dönüm noktası, görünen o ki Türkiye yeni bir çözüm sürecinin içine girdi” dedi.

AMİDA HABER - MHP Lideri Devlet Bahçeli’nin grup toplantısında Abdullah Öcalan’a yaptığı çağrı gündeme bomba gibi düştü. Bahçeli, Öcalan’ın örgüte çağrı yapması durumunda, DEM Parti grubuna gelip Meclis’te konuşabileceğini söyledi.

‘Bahçeli’nin konuşması dönüm noktası’

Dicle Üniversitesi Hukuk Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Vahap Coşkun Bahçeli’nin konuşmasını Amida Haber’e değerlendirdi. Coşkun, İYİ Parti dışında Meclis’te tüm partilerin yeni sürece destek verdiğini belirterek şunları söyledi: “İYİ Parti dışında Meclis’te karşı çıkan yok. CHP, AK Parti, MHP, DEM Parti bütün aktörler işin içinde. 2013-2015 Meclis’te iyi bir tablo yoktu. Görünen o ki, yeni süreçte devlet ikna edildi. Bu süreç 2013’ten daha elverişli bir pozisyonda. Devlet Bahçeli’nin bu işin içinde olması, ciddi olduğunu gösteriyor. Bahçeli dışında biri Öcalan’a çağrı yapsaydı, hakkında dava açılırdı, ama çağrının ondan gelmesi bu işin ciddiyetini gösteriyor. Bu konuşma bir dönüm noktası, görünen o ki Türkiye yeni bir çözüm sürecinin içine girdi.”

‘Umut Hakkı’ kullanabilir mi?

Vahap Coşkun, Bahçeli’nin Öcalan’ın “Umut Hakkı”nı kullanması ile ilgili çağrısı ile ilgili şu ifadeleri kullandı: “Cezasını çekme, toplumsal hayata karışmaya yönelik bir kavram. Örgütü ikna ederse, örgüt silahları bırakırsa, gerekli yasal düzenlemeleri yaparız anlamında söylediğini düşünüyorum.”

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Diyarbakır Haberleri