Devlet Bahçeli: Öcalan gelsin grup toplantısında konuşsun

Devlet Bahçeli: Öcalan gelsin grup toplantısında konuşsun

Kaynak:Haber Merkezi

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli partisinin meclisteki grup toplantısında DEM Parti’yle başlayan tokalaşma adımının ardından, barış ve normalleşmeye ilişkin açıklamalarda bulundu.

AMİDA HABER - Grup toplantısındaki konuşmasında, “Türkiye’nin çözemeyeceği altından kalkamayacağı hiçbir sorun yoktur” diyen Bahçeli, son günlerde yaşanan yeni bir çözüm süreci tartışmalarına kapıyı kapatarak, yeni bir çözüm sürecine ihtiyaç olmadığını söyledi.

Konuşmasında, "Bugün kitabın ortasından ve hiçbir yoruma ihtiyaç bırakmayacak nitelikte konuşacağım. Mevcut gerçeklere dayanarak muazzez milletimizin ayak bağlarını kalıcı olarak çözmenin belki de ilk adımını atmış olacağım." dedi.

'Öcalan DEM'in grup toplantısında konuşsun'

Bahçeli, Öcalan ile görüşme çağırısı da yaparak, "Öcalan gelsin DEM'in grup toplantısında konuşsun" ifadesini kullandı.

Devlet Bahçeli şunları söyledi:

“Türkiye'nin yeni bir çözüm sürecine değil, ortak aklı çalıştırmaya, dış dayatmalara kapalı durmaya ihtiyacı vardır. Türkiye'nin sorunu Kürtler değil, bölücü terör örgütüdür. Etnik temelde bir soruna atıf yapmak tehlikedir. Kürt sorunu vardır demek Kürtleri sorun gören sahte yüzlerin sözleridir. Terör başka siyaset başkadır. Silah dışlanmadan Türk vatandaşları layık olduğu insanlık seviyesine ulaşamayacaktır.

'Bütün teröristlerin silahlarıyla dağdan inip teslim olması'

Hiçbir taviz geri adım teröristi tatmin etmeyecektir. Terörün silahsız çözümü yoktur. Terör örgütünün taleplerini kabul etmek ona boyun eğmek değildir. Bölücü terör örgütü PKK’nın silahlı eylemleri başarısızlığa mahkumdur. Türkiye teröre müsamaha göstermeyecektir. Demokratik reformların yapılması akla en yakın gerçektir. 6 Haziran 2011'de Diyarbakır mitinginde demiştim ki, Brüksel'dekiler sizi benden daha iyi tanıyamaz. Bütün teröristlerin silahlarıyla dağdan inip teslim olması, cezalarını çekmeleri tek çıkıştır.

'Elimizi gövdemizi taşın altına koymaya hazırız'

Ne ABD, AB, Irak, Suriye ile birlikte içimizdeki bazı unsurların terör örgütünün sözcüsü olması kabul edilebilir değildir. Terörsüz bir siyaset hususunda herkes ittifak halindeyse değil, elimizi gövdemizi taşın altına koymaya hazırız. Terörist başı buyursun terörün bittiğini tek taraflı ilan etsin, demiştim. Bu çağrımın iç yüzünü anlamayan ve saptırmaya çalışanlar fazladır.

Türkiye Yüzyılında terörü sıfırlamak amacına matuf ikinci hüküm cümlem şöyledir: Şayet terörist başının tecridi kaldırılırsa gelsin, TBMM'de DEM Grup Toplantısı'nda konuşsun. Terörün tamamen bittiğini ve örgütün lağvedildiğini haykırsın. Bu dirayeti gösterirse umut hakkının kullanımıyla ilgili yasal düzenlemenin yapılmasının önü de ardına kadar açılsın. Adres İmralı'dan DEM'e uzansın.

CHP Genel Başkanı istediği kadar sağa sola gitsin, orayı burayı ziyaret etsin... Bu eli tutan tutar tutmayan yumruklaşmış olur."

Benzer Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum