Validen Amedspor açıklaması: Saha zemini sorunu çözülüyor, yeni sistem geliyor

Diyarbakır Valisi Murat Zorluoğlu, Kültür ve Turizm Bakanlığınca 12-20 Ekim'de düzenlenecek olan, "Diyarbakır Kültür Yolu Festivali"ne ilişkin Diyarbakır’da basın mensuplarıyla buluştuğu toplantıda, Amedspor’a ilişkin önemli açıklamalarda bulundu.

AMİDA HABER - Diyarbakır Stadyumundaki çalışmalarda sona gelindiğini söyleyen Diyarbakır Valisi Murat Zorluoğlu, “Amedspor 27 Ekimde kendi evinde oynayacak. Sezon sonunda hibrit çim sistemine geçmeyi planlıyoruz.” dedi.

"Stadyumdaki çalışmalar başarılı olmamış"

Zorluoğlu, “Çok eski olmayan, yeni sayılabilecek bir stadımız var. Gerçekten de güzel bir stadyum. Gençlik ve Spor Bakanlığımız, Diyarbakır’a çok güzel bir stadyum kazandırmış. Ama zeminiyle ilgili bu sene sorunlar yaşanıyor. Esasından sezonun hemen bitiminden itibaren zeminin bütünü sökülüp yeni sezona hazır hale getirmek için Gençlik Spor İl Müdürlüğü’müz ve Valiliğimiz bir süreç başlattı. Fakat ilk maça geldiğimizde baktık ki bu süreç çok da başarılı olmamış. İlk maçtan itibaren sahanın futbol oynamaya çok da müsait olmadığı görüldü.” ifadelerini kullandı.

“Saha 27 Ekim’deki maça hazır olacak”

Bu durumun kabul edilebilir olmadığını vurgulayan Vali Zorluoğlu, sezon sonunda hibrit çim sistemine geçmeyi planladıklarını belirterek, Diyarbakır Stadyumu’ndaki son çalışmalara ilişkin şunları söyledi:

“Neticede ben de buraya geldikten sonra, sona doğru bizimde bilgimiz oldu ve daha fazla meseleye dahil olduk. Gençlik Bakanlığımızı da bilgilendirdik. Ankara’dan heyetler geldi. Yapılması gereken çalışmaların yönlendirilmesi anlamında oraya gereken uzmanlık desteği sağlandı. Malumunuz bu hafta bir milli maç arenası var. Sonra Amedspor’un deplasman maçı var. Ondan sonra ilk maç. Sahanın 27 Ekim’ e kadar yoğun gayretlerle hazır hale geleceğini düşünüyoruz. Belli bir noktaya geldi. İnşallah 27’sindeki maçla birlikte artık maçlarımızı başka bir sahada oynama gereksinimi duymadan, Amedspor burada devam edecek. Ama bu sahada daha kalıcı çalışmalar yapmak lazım.”

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Diyarbakır Haberleri