MEB’den ücretsiz ders kitabı kararı: Özel okullar denetlenecek

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), öğrencilere dağıtılan ücretsiz ders kitaplarının özel okullarda kullanılıp kullanılmadığını denetleme kararı aldı. Bakanlık Özel Okullarda onaylı ders kitaplarının okutulup okutulmadığını denetleyecek.

AMİD HABER - Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli kapsamında hazırlanan öğretim programlarının 2024-2025 eğitim öğretim yılından itibaren okul öncesi, 1, 5, hazırlık ve 9. sınıflarda uygulanmaya başlayacağını duyurarak, ders kitaplarının Bakanlıkça hazırlandığı ve resmi okullarla birlikte özel okullara da dağıtıldığı belirtildi.

Ücretsiz ders kitapları zorunlu hale getirildi

Şubat 2024'te yayımlanan yeni eğitim öğretim mevzuatına göre, özel okulların derslerde Bakanlık onaylı ücretsiz ders kitaplarını okutması zorunlu hale getirildi.

Yapılan düzenlemeyle, Bakanlıkça onaylanmamış kitapların kullanılmasının önüne geçilmesi ve öğrencilerin doğru eğitim alması hedefleniyor.

Resmi ve özel tüm okullara gönderildi

MEB, yeni öğretim programlarının 2024-2025 eğitim öğretim yılından itibaren okul öncesi, 1, 5, hazırlık ve 9. sınıflarda uygulanmaya başlayacağını belirterek, ders kitaplarının Bakanlıkça hazırlandığı ve resmi okullarla birlikte özel okullara da dağıtıldığı bilgisini paylaştı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Eğitim Haberleri