MEB’den 81 ile resmi yazı: Tüm okullar aynı dersi işleyecek

MEB’den 81 ile resmi yazı: Tüm okullar aynı dersi işleyecek

Kaynak:Haber Merkezi

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin “2024-2025 Eğitim Öğretim Yılı” kapsamında 81 ile resmi yazı gönderdi. Yazıda tüm okullarda aynı dersin işlenmesine yönelik talimat yer aldı.

AMİDA HABER – Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından tüm illere gönderilen resmi yazıya göre ilk haftada ilk dersin ne olacağı yazıldı. Yazıda şu ifadelere yer verildi: “Çanakkale'den Gazze'ye Bağımsızlık Ruhu ve Vatan Sevgisi' temasına yönelik hazırlanan ders planlarının 2024-2025 eğitim ve öğretim yılının ilk haftasının ilk dersinde temel eğitim ve ortaöğretim kademesindeki okul türlerinde uygulanması hususunda bilgilerini ve gereğini rica ederim."

Ders temel eğitim ve ortaöğretim kademesinde farklı uygulanacak

"Çanakkale'den Gazze'ye Bağımsızlık Ruhu ve Vatan Sevgisi" konulu ders, ilkokul ve ortaokul düzeylerinde 40 dakika süreyle verilecek. Resmî yazıya göre bu dersle öğrencilerin vatan sevgisini, kardeşliği, yardımseverliği, adaleti ve özgürlüğü, Türk ve Filistin halklarının birlikte mücadele ettiği tarihi olaylar üzerinden öğrenmeleri sağlanacağı belirtildi.

Ortaöğretimin tüm kademelerinde de verilecek

Aynı dersin ortaöğretimin tüm sınıf kademeleri yani 9, 10, 11 ve 12'nci sınıflarda verileceği ve 40 dakikalık ders çerçevesinde, aynı konunun işleneceği aktarıldı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.