AK Parti MYK'sı toplanıyor: Gündemde neler var?

AK Parti Merkez Yürütme Kurulu’nun (MYK) bugün yoğun bir gündemle toplanacağı açıklandı. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın başkanlık edeceği toplantıda, iç ve dış gündeme dair konular var.

AMİDA HABER – AK Parti Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın başkanlığında bugün gerçekleşecek MYK toplantısında, AK Parti'nin 14 Ağustos'ta düzenleyeceği 23'üncü kuruluş yıl dönümü programı ele alınacak ve hazırlıklara ilişkin değerlendirme yapılacak.

Toplantıda, Anayasa Mahkemesi’nin (AYM) vekilliğinin düşürülmesiyle ilgili "yok hükmünde" kararı verdiği Türkiye İşçi Partisi’nden (TİP) Hatay Milletvekili Can Atalay ile AK Parti Ankara Milletvekili Tuğrul Türkeş’in ziyaret etmesinin tartışma yarattığı Gezi Davası tutuklusu Osman Kavala’nın durumunun da gündeme gelmesi bekleniyor.

İç ve dış gelişmeler

AK Parti MYK toplantısında, iç ve dış gelişmelerin gündeme geleceği, ayrıca ekonomideki son durum değerlendirilerek enflasyondaki düşüş sonrası ekonomide başlayan yeni dönem görüşülecek.

Dış politikada gündem Gazze olurken, İsrail'in 10 aydır Gazze'de sürdürdüğü saldırılar, ateşkes arayışları ve İran-İsrail gerilimi sonrası bölgede yükselen tansiyon da önemli gündem maddeleri olacak. Toplantıda genel başkan yardımcılarının da sunum yapması bekleniyor.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri