Bakırhan’dan Bahçeli’ye yanıt: Kapıları açın, Öcalan’ı duyalım!

DEM Parti Eş Genel Başkanı Tuncer Bakırhan, MHP Lideri Devlet Bahçeli’nin Öcalan ile ilgili çağrısına, “İmralı’nın kapısını açın, sayın Öcalan’ın ne diyeceğini duyalım”

AMİDA HABER - DEM Parti Eş Genel Başkanı Tuncer Bakırhan, partisinin grup toplantısında konuştu. Gündemdeki “yumuşama” sürecine ilişkin konuşan Tuncer Bakırhan, “İkili hukuk ile barış olmaz. Kürde ikili hukuk uygulayarak Türkiye barışı sağlanır deseniz de kimse inanmaz. Susurluk- JİTEM davası yargıtay tarafından beraat edildi. Bu ikili hukuktur. Önce bu ikili hukuku ortadan kaldırmanız gerekiyor” dedi.

‘Tecridi kaldırın’

MHP Lideri Devlet Bahçeli’nin, Abdullah Öcalan’a yaptığı “örgütünü feshet” çağrısına yanıt veren Bakırhan şöyle konuştu:

“Bugün Sayın Bahçeli’nin konuşmasını dinledim, gerçekten şaşırdım. Metin yazan arkadaşlarına da sesleniyorum. Sayın Öcalan’a Bahçeli bugün bir çağrı yaptı. O çağrının muhataplarına ulaşması için, Sayın Öcalan üzerindeki tecridin kaldırılması gerektiğini bilmiyor. Sayın Bahçeli, Öcalan’ın ne diyeceğini, nasıl bir çağrı yapacağını biz de merak ediyoruz. O zaman tecridi kaldırın, Sayın Öcalan’ın kendi örgütüne ne dediğini hep beraber izleyelim görelim. 43 aydır kuş uçmayan, kervan geçmeyen bir adaya boşu boşuna çağrı yapılır mı? Kapıları açın, dinleyelim, görelim!”

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri