Bahçeli: Elimizi süreç için değil, kardeşlik için uzattık

Bahçeli: Elimizi süreç için değil, kardeşlik için uzattık

Kaynak:Haber Merkezi

Son dakika: MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ‘normalleşme’ sürecine ilişkin konuştu. Bahçeli, “Elimi vatan ve devlet için, içimizde barış olsun diye uzattım. Biz elimizi süreç için değil, kardeşlik için uzattık” dedi.

AMİDA HABER - MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli partisinin grup toplantısında gündeme ilişkin açıklamalar yaptı.

Siyasetteki ‘normalleşme’ sürecine ilişkin konuşan Bahçeli şunları söyledi:

Önce ülkem ve milletim siyasetimizin ana omurgasıdır. Bütünleştirici siyasetin her zaman yanında olduk.

Ülke menfaatleri uğruna el ele tutuşmaya varım

Terörün her türlüsünü imha etmenin kararlılığındayız. PKK terörünün bir yıkıma yol açtığını en iyi bilenlerdeniz. Terör ile siyaset arasında bağ ve bağlantı yoktur. Terör özgürlüğün katilidir, insanlığın can düşmanıdır. Siyaset ve terör aynı bedene sığınamaz. Ya siyaset, ya terör, arası, ortası şurası burası yok. Yeni süreçlerin ima çabası terör örgütünün değirmenine su taşımaktır.

13 Ekim tarihindeki Diyarbakır mitingi

Buradan Diyarbakırlı kardeşlerimi cesur tutumlarından dolayı kutluyor, alayını bağrıma basıyorum. Türk-Kürt kardeştir, araya giren kalleştir,. DEM Parti’nin iradesini İmralı’ya bırakması acizliktir.

Devletin terörle masaya oturmasını kimse beklemesin

Devlet terörle masaya oturmaz, kimse aklından bile geçirmesin. Hodri meydan, kana değil, kardeşliğe ihtiyacımız var. 4 parçalı büyük Kürdistan’ın kurulmasından yana mısınız değil misiniz, açıklayın da öğrenelim. PKK’nın önünde üç seçenek var.

Devlet Bahçeli’den Abdullah Öcalan’a çağrı

Bir. PKK terör eylemlerine son verin. İkin. Silahlarıyla dağdan inip teslim olsunlar. Üç. Türk adaletinin vereceği cezalara razı olmaları.

Uzattığım eli bağlamından kopartıp başka yerlere çekmeye çalışıyorlar. Uzattığım el hesapsız bir eldir. Samimi bir eldir. Uzattığım el Türkiye’de yaşayalım ve kenetlenelim mesajıdır. Farklı sonuçlar çıkaranlar yanılgının peşine düştüler. Elimi vatan ve devlet için uzattım. Biz elimizi süreç için değil, kardeşlik için uzattık.

Gün birleşme ve dayanışma günüdür. Bizim gönlümüzde herkese yer vardır. Bu bayrak ve ülke benim diyen herkese kapı açıktır.

Yeni yüzyılı yeni bir Anayasa ile taçlandırmak hedefimizdir.

Benzer Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.