CHP’den Özgür Özel’in Diyarbakır dönüşü önemli karar

TUSAŞ saldırısı nedeniyle, Diyarbakır ve bölge gezisini yarıda bırakarak Ankara’ya dönen CHP Genel Başkanı Özgür Özel, CHP Merkez Yönetim Kurulu (MYK) acil toplantı yaptı. CHP MYK’nın art arda yaptığı iki toplantıda önemli kararlar alındı.

AMİDA HABER - CHP Genel Başkanı Özgür Özel’in Diyarbakır dönüşü başkanlık ettiği CHP Merkez Yönetim Kurulu (MYK) toplantısında, CHP'nin 27 Ekim Pazar günü gerçekleştireceği "Yaşam Hakkı" mitinginin, TUSAŞ'a düzenlenen terör saldırısının ardından, "Teröre ve Şiddete Karşı Yaşam Hakkı" mitingi olarak yapılmasına karar verildi.

Türk Havacılık ve Uzay Sanayii Anonim Şirketi'nin (TUSAŞ) Kahramankazan tesislerine düzenlenen ve 5 kişinin yaşamını yitirdiği. 22 kişinin de yaralandığı saldırıdan sonra bölge turu programını iptal ederek Ankara’ya dönen CHP Genel Başkanı Özgür Özel başkanlığında ikinci kez toplanan MYK toplantısı üç saat sürdü.

Miting İstanbul’da yapılacak

Toplantıda CHP'nin 27 Ekim Pazar günü İstanbul’da gerçekleştireceği "Yaşam Hakkı" mitinginin, TUSAŞ'a düzenlenen saldırının ardından, "Teröre ve Şiddete Karşı Yaşam Hakkı" mitingi olarak yapılmasına karar verildi. Miting "Birlikteyiz, bir aradayız, korkmuyoruz" temasıyla yapılacak.

Özel’den videolu mesaj

CHP lideri Özel, konuya ilişkin sosyal medya üzerinden paylaştığı videoda, “Bu Cumhuriyeti korkmayanlar kurdu. Bu ülkeyi korkmayanlar kurtardı. Biz de korkmuyoruz! 27 Ekim'de İstanbul'da Teröre ve Şiddete Karşı Yaşam Hakkı Mitingi'ni yapıyoruz. 29 Ekim'de Cumhuriyetimizin 101'inci yılında 1. Meclis'te toplanarak, Anıtkabir'e yürüyoruz.” dedi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri