Diyarbakır esnafından Özgür Özel’e kadayıf ve ciğerli karşılama

Diyarbakır esnafından Özgür Özel’e kadayıf ve ciğerli karşılama
 Muhabir
CHP Genel Başkanı Özgür Özel, bölge gezisinin ilk durağı olan Diyarbakır’da bugün Özel Kadın Sivil Toplum Kuruluşları temsilcileriyle bir araya geldi. Özel, kahvaltının ardından CHP heyetiyle birlikte tarihi Sur ilçesinde turistik gezi gerçekleştirdi.

AMİDA HABER – Gece Kürtçe müzik ve erbane ekibiyle karşılanan CHP Genel Başkanı Özgür Özel Diyarbakır’daki temaslarına devam ediyor.

Özgür Özel ve yanındakiler sabahki kahvaltılı toplantının ardından, Sur ilçesindeki Gazi Caddesi’nde gezdi.

Kadayıf ve ciğer ikramını geri çevirmedi

Esnaflarla selamlaşan Özel, kendisine ikram edilen kadayıf ve çerezleri geri çevirmedi. Özel, kendisine ikram edilen Diyarbakır ciğerini de iştahla yedi.

ozgur-ozel-diyarbakir-cigereaa.jpg

Tahir Elçi unutulmadı

Özgür Özel, CHP milletvekili olan Tahir Elçi’in eşi Türkan Elçi ve Diyarbakır CHP Milletvekili Sezgin Tanrıkulu ile birlek Tahir Elçi’nin öldürüldüğü Dört Ayaklı Minare’nin ayaklarına karanfil bıraktı.

Özel, Tahir Elçi cinayetinin tüm yönleriyle ortaya çıkana kadar takipçisi olaraklarını ifade ederek şunları söyledi: Çok duygusal bir anda ve çok duygusal bir yerdeyiz. Bir yanımızda Tahir Elçi'nin hayat arkadaşı sayın Türkan Elçi; bir yanımızda da bir dönem Diyarbakır Barosu başkanlığı yapmış ve Tahir Elçi ile çalışmış Sezgin Tanrıkulu bulunuyor.

Diyarbakır Baro Başkanı sıfatıyla burada Diyarbakır ve Diyarbakırlılar için bir basın açıklaması yaparken katledilmişti. Süreci Türkan Hanım, CHP örgütleri ve STK’larla takip ettik.

Olayın açıklığa kavuşmasına yönelik bütün beklentiler boş çıktı. Bir gün bu cinayetin de tüm yönleriyle ortaya çıkarılacağı ana kadar takipçisi olmaya devam edeceğiz. Tahir Elçi’nin hatırasının önünde saygıyla eğiliyoruz. Onun şahsında Diyarbakır’da kardeşlik için, hukukun üstünlüğü için, eşitlik için mücadele ederken hayatını kaybetmiş olan herkesi ve Tahir Elçi’yi rahmetle ve minnetle anıyorum."

ozgurozell.jpg

Diyarbakır’daki temaslarına devam eden Özel, Diyarbakır Valiliği, Amedspor ve Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi’ni ziyaret edecek. CHP lideri ayrıca Kent Konseyi toplantısına katılarak Diyarbakır’daki ziyaretini tamamlayacak.

CHP Lideri Özel, Diyarbakır’ın ardından Batman, Mardin, Şırnak, Hakkari ve Van’ı kapsayan bölge gezisine devam edecek.

Benzer Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.