Erbakan’dan yeni sürece destek açıklaması

Yeniden Refah Partisi (YRP) Genel Başkanı Fatih Erbakan, TBMM'de düzenlediği basın toplantısında “Doğrudan Kürt vatandaşlarımızın muhatap alındığı bir çözüm sürecine 'evet' diyor ve destekliyoruz” dedi.

AMİDA HABER – YRP Genel Başkanı Fatih Erbakan, MHP lideri Devlet Bahçeli’nin 22 Ekim’deki grup toplantısında yaptığı Abdullah Öcalan çağrısını TBMM’deki basın toplantısında değerlendirdi.

‘Abdullah Öcalan dedi diye silah bırakmazlar’

Erbakan, Devlet Bahçeli’nin Abdullah Öcalan’ı TBMM’ye davet etmesine tepki göstererek şunları söyledi:

“Terörist başı Abdullah Öcalan’ın İstiklal Harbimizi yürütmüş olan TBMM’de konuşmasına ve 'umut hakkı'ndan istifade ederek serbest kalmasına yönelik teklif, milletimizin terörle mücadelesine ve şehitlerimizin aziz hatırasına ağır bir darbedir. Böyle bir şey teklif değil, tahayyül dahi edilemez. Kadınlar, çocuklar ve bebekler de dahil olmak üzere On binlerce şehidimizin kanı elinde olan terörist elebaşından yardım istemek, TBMM’de konuşma yapmaya davet etmek; Türkiye Cumhuriyeti Devletini aciz gösterir, ordumuzu güvenlik güçlerimizi aciz gösterir. 'Biz yıllarca askerimizle, polisimizle bütün kurumlarımızla sizinle mücadele ettik ancak başarılı olamadık, gel bize yardım et bu işi sen çöz' manasını taşır. Terörle masaya oturulmaz, pazarlık yapılmaz, söz alınmaz söz verilmez. PKK, PYD ve YPG’nin arkasında ABD’nin, İsrail’in, MOSSAD’ın, CIA’in hatta Avrupa ülkelerinin olduğunu hepimiz biliyoruz. Bu bölgede terör ve bölücülük faaliyetlerinin yapılması 50 senelik belki 100 senelik bir plandır, Abdullah Öcalan dedi diye silah bırakmazlar.”

‘Çözüm sürecine 'evet' diyor ve destekliyoruz’

Doğrudan Kürtlerin muhattap alındığı bir süreci destekleyeceklerini söyleyen Erbakan, “Kürt vatandaşlarımızın temsilcisi ne terörist Öcalan ne PKK, ne YPG/PYD, ne de tek başına HDP’dir. Çözüm için eğer bir muhatap aranıyorsa, Kürt halkının temsilcisi; siyasi partiler, STK’lar, kanaat önderleri, aşiretler ve bölgedeki vatandaşlarımızdır. Yeniden Refah Partisi olarak; doğrudan Kürt vatandaşlarımızın muhatap alındığı bir çözüm sürecine 'evet' diyor ve destekliyoruz.” diye konuştu.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri