Türkiye MHP liderinin çağrısını konuşuyor: DEM Parti Olağanüstü toplandı

DEM Parti Merkez Yürütme Kurulu, Devlet Bahçeli’nin Abdullah Öcalan ile ilgili yaptığı çağrının ardından olağanüstü toplandı.

AMİDA HABER - Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) Merkez Yürütme Kurulu (MYK) üyeleri, Eş Genel Başkanları Tülay Hatimoğulları ve Tuncer Bakırhan başkanlığında toplandı.

AK Parti, MHP ve CHP’den peş peşe açıklamalar geldi

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, grup toplantısındaki konuşmasında, “Türkiye’nin çözemeyeceği altından kalkamayacağı hiçbir sorun yoktur. Öcalan gelsin DEM'in grup toplantısında konuşsun” demişti.

DEM Parti Eş Genel Başkanı Tülay Hatimoğulları da grup toplantısında "Kürt sorununun çözüm yolu, yöntemleri ve muhatapları bellidir. Ortadoğu'da ve Türkiye’de barışın muhatabı İmralı’da ağır tecrit altında bulunan Sayın Abdullah Öcalan’dır. Kürt sorunun çözüm yeri Meclistir. Parlamentoda ve siyasette mutattap DEM Partidir. Demokratik zeminde siyasi partiler, demokrasi güçlerinin tamamıdır. Bir başlangıç olacaksa tecrit derhal kaldırılmalıdır" diyerek Bahçeli’ye yanıt verdi.

CHP Genel Başkanı Özgür Özel de, “El yükseltiyorum, Kürtlere bir devlet teklif ediyorum. Kürtlere tam olarak Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin sahibi olmayı teklif ediyorum” dedi.

AK Parti Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da "Cumhur İttifakı olarak açtığımız tarihi fırsat penceresi hırsa kurban edilmemeli" dedi.

Olağanüstü toplanan MYK’da gün içinde MHP, CHP ve AK Parti tarafından ‘normalleşme’ ile ilgili yapılan açıklamaların değerlendirileceği ifade edildi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri