Diyarbakır’da sistem çöktü: Hastalar fiş alamıyor

Diyarbakır Gazi Yaşargil Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nin bilgi işlem sistemindeki arıza kayıt sistemini çökertti. Kayıt sırasında uzun kuyruklar oluştu.

AMİDA HABER- Diyarbakır’da Gazi Yaşargil Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne bağlı hastaneler kilitlendi. Perşembe ve Cuma günü bilgi işlem sistemindeki arıza nedeniyle hastalar mağdur oldu. Kayıt yaptıramayan ve fiş alamayan hastalar saatlerce beklemek zorunda kaldı. İki gün süren sorun hem hastaları hem doktorları perişan etti. Hasta yakınları, sorunun acilen çözümünü istiyor.

‘İki gündür kayıt yaptıramıyoruz’

Amida Haber’e ulaşan hastalar, “Perşembe ve Cuma günü bilgi işlem sistemindeki arıza nedeniyle fiş alamadık, kayıt yaptıramadık. Mağdur durumdayız. Bu hastane kurulduğu günden bu yana hep sorunlu. Bakanlık ve Sağlık Müdürlüğü buradaki rezaleti görmüyor mu? Bu insanlar ne zamana kadar böyle mağdur edilecek. Her hafta bir sorunla karşılaşıyoruz. İnsanlar özele gitsin diye mi böyle yapıyorlar. Kimsenin ilgilendiği yok. Kaderimize terk edildik” diyerek tepkilerini dile getirdi.

Konuyla ilgili görüşmek istediğimiz Diyarbakır Gazi Yaşargil Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Mehmet Özel, telefonlara yanıt vermedi.

Aynı sorun geçen yılda yaşanmıştı

Geçtiğimiz yıl da Sağlık Bilgi Sistemleri’nin ihalesi yargıya taşınmış, Sisoft Firması’nın usulsüzlük iddiasıyla açtığı dava Ankara İdare Mahkemesi’nde sürüyor.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Sağlık Haberleri