22 yıl geçti: Failler bulunmadı

22 yıl geçti: Failler bulunmadı

HDP Şırnak Milletvekilleri, Silopi İlçesi’nde 22 yıl önce kaybedilen HADEP yöneticileri Serdar Tanış ile Ebubekir Deniz’in faillerinin bulunması için Meclis Başkanlığına başvurdu.

AMİDA HABER- HDP Şırnak Milletvekilleri Nuran İmir, Hasan Özgüneş ve Hüseyin Kaçmaz, 22 yıl önce Silopi Jandarma Komutanlığı’na gittikten sonra bir daha kendilerinden haber alınmayan HADEP yöneticileri Serdar Tanış ve Ebubekir Deniz’in akıbetinin araştırılması için Meclis araştırması talebinde bulundu. HDP Milletvekilleri, Meclis Başkanlığı’na yaptıkları başvuruda, olayın faillerinin ortaya çıkartılmasını istedi.

22 yıl geçti failler bulunmadı

Halkın Demokrasi Partisi (HADEP) Silopi İlçe Başkanı Serdar Tanış ve parti yöneticilerinden Ebubekir Deniz, 25 Ocak 2001 tarihinde Silopi Jandarma Komutanlığı tarafından gelen arama ve Komutanlığa gelmeleri talebine karşılık karakola gittiler. İki siyasetçiden, 25 Ocak 2001 tarihinden sonra bir daha kendilerinden haber alınamadı.

Olayın üzerinden 22 yıl geçmesine rağmen faillerin bulunmadığını hatırlatan HDP Milletvekilleri, faili meçhuller ve zorla kaybettirmeleri sorarak Meclis Başkanlığı’na başvuruda bulundular. Yapılan başvuruda Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'nin Ağustos 2005'te, iki siyasetçinin yaşam hakkının ihlal edildiği yönündeki kararını hatırlatarak Türkiye'nin tazminata hükmedildiğini söyledi.

Meclisi harekete geçmeye çağıran Milletvekilleri, “Serdar Tanış ve Ebubekir Deniz’in akıbetinin ne olduğu halen ortaya konulmamıştır. Toplumsal barışın sağlanması, sistematik hak ihlallerine son verilmesi ve faillerinin açığa çıkarılması, onarıcı adalet mekanizmalarının yerleşikleşmesi için Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin görev alması ve bu konuda sahici bir çaba göstermesi önemini korumakta” denildi. (duvar)

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.