435 nüfuslu köyde 10 kişi yanarak öldü: Cehennemi yaşadık!

435 nüfuslu köyde 10 kişi yanarak öldü: Cehennemi yaşadık!
Mardin’in Mazıdağı İlçesi’nde çıkan yangında en büyük kaybı, Yücebağ Köyü yaşadı. 435 nüfuslu köyde 10 kişi hayatını kaybetti. 3 gün sürmesi gereken taziye, ziyaretlerin fazlalığı nedeniyle uzatıldı.

AMİDA HABER - Diyarbakır’ın Çınar İlçesi ile Mardin’in Mazıdağı İlçesi arasındaki bölgede çıkan yangında 15 kişi yanarak öldü, onlarca kişi de yaralandı. Yangında en büyük kaybı, Mazıdağı’na bağlı Yücebağ (Kelekê) Köyü yaşadı, 435 nüfuslu köyde, 10 kişi bir gecede yaşamını yitirdi. Köye ait arazinin yüzde 99’u yandı, su kuyuları, tarla ekipmanlarının tümü de zarar gördü.

taziye.jpg

Taziye sürüyor

Köyde Cuma günü kurulan taziye, 4’üncü gününde devam ediyor. 3 gün sürmesi gereken taziye ziyaretleri, yoğunluktan dolayı uzatıldı.

hamdin-demir.jpg

Amida Haber’e konuşan Mazıdağı Belediye Eş Başkanı Hamdin Demir, yangının başladığı andan itibaren çırpındığını ancak sonuç alamadığını söyledi. Demir, “Yangın başlar başlamaz, harekete geçtik. Bizim belediyenin 2 itfaiye aracı, bir tane de tankeri var. Mazıdağı merkezden yönlendirdik, ancak yetersiz kaldı, defalarca yetkililerle havadan müdahale için görüşüldü, ancak sonuç alamadık” dedi.

Ölenlerin 2’si hariç hepsi 20 yaş altı

Yangında, amcası Fadıl Demir ile yengesi Talya Demir’i kaybeden Hamdin Demir, “Köy büyük bir yas evine döndü. 10 canımızı kaybettik. Ölenlerin çoğunun yaş ortalaması 20’inin altındaki gençler. Yangın başlar başlamaz, gençler can havliyle söndürmek için koştu, maalesef insanlarımız yanarak öldü. Çok üzgünüz. Cehennemi yaşadık.” (Haber Merkezi)

Benzer Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.