AYM’nin Cizre kararı: İhlal yoktur

AYM’nin Cizre kararı: İhlal yoktur
Anayasa Mahkemesi, Cizre’de bodrumlarda öldürülen 6 kişi ile ilgili gerekçeli kararını açıkladı. Mahkeme, yaşam hakkının “usul ve esas” yönünden ihlal edilmediğine hükmetti.

AMİDA HABER - Şırnak’ın Cizre İlçesi’nde 2016 yılında meydana gelen çatışmalarda onlarca kişi yaşamını yitirmiş, onlarca ev yıkılmıştı. Kamuoyunda “Cizre bodrumları” olarak bilinen bodrumlarda, yaralı olarak bekletilen ve tedaviye ulaşamadığı iddia edilen 6 kişi ile ilgili Anayasa Mahkemesi’ne yapılan “yaşam hakkı ihlali” başvurusu reddedildi. Mahkeme başvuru ile ilgili gerekçeli kararını açıkladı. AYM, bodrumlarda yaşamını yitiren Mehmet Tunç, Asya Yüksel, Yasemin Çıkmaz, Serdar Özbek, B.K ve M.B’nin silahlı örgütün eylemlerine katıldığı, Mehmet Tunç ve Asya Yüksel’in bu eylemleri organize ettiğini ileri sürdü. Mahkeme, gerekçeli kararında söz konusu kişilerin ölü bulundukları tarihten önce yaralandıklarına ya da belirtilen adreslerde bulunduklarına dair bir bulgu elde edilemediğini, bu nedenle “tıbbi yardımın sağlanmadığı” iddialarının gerçeği yansıtmadığını karara bağladı.

AYM, gerekçeli kararında, Mehmet Tunç, Asya Yüksel, Yasemin Çıkmaz, Serdar Özbek ve B.K. ile M.B’nin yaşam haklarının “esas ve usul” yönünden ihlal edilmediğine hükmetti. (Haber Merkezi)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.