Bitlis ayakta: YSK’nın sonucu bekleniyor

Bitlis ayakta: YSK’nın sonucu bekleniyor

Oy farkının sadece 198 olduğu Bitlis’te, geçersiz oyların yeniden sayılması için YSK’ye yapılan itiraz başvurusunun sonucu bekleyen DEM Partililer, kentte açıklama yaptı. Hüseyin Olan, “Arada az bir fark var. Bu işin peşini bırakmayacağız” dedi.

AMİDA HABER- Yerel seçimlerde Bitlis’te kurulan sandıklardan AK Parti, 198 farkla DEM Parti’nin önünde çıkarken, 2 bin 18 oy geçersiz sayıldı. Merkez ilçe ve il seçim kurullarına bulunduğu itirazları reddedilen DEM Parti, itirazını Yüksek Seçim Kurulu’na (YSK) taşıdı.

Milletvekilleri Bitlis'te

Bitlis ve itirazların geliştiği diğer merkezlere ilişkin bugün toplanan YSK’nin açıklayacağı kararlar merakla beklenirken, DEM Partililer kentte açıklama yaptı. Açıklama parti milletvekilleri Hüseyin Olan, Beritan Güneş ile Kamuran Tanhan da yer aldı.

AK Parti adayı mazbatasını aldı

bitlis.jpg

Açıklama yapan Bitlis Milletvekili Hüseyin Olan, bir araya geldiği kent sakinlerini devam eden süreç hakkında bilgilendirdi.

'İrademize sahip çıkalım'

İlçe ve il seçim kurullarına yaptıkları itirazların reddedilmesi üzerine YSK’ye başvurduklarını dile getiren Olan, “Arada az bir fark var. Bu işin peşini bırakmayacağız. Biz inanıyoruz ki Bitlis halkı iradesine sahip çıkmıştır. Oy çoğunluğunu almıştır. Ancak sadece seçim günü gelip oy kullanan insanlar var. Bu insanlar ne yazık ki bu şehrin kaderini belirliyorlar. O anlamda kentimize sahip çıkalım, irademize sahip çıkalım” dedi.

AK Partili aday mazbatasını aldı

Öte yandan DEM Parti'nin Bitlis seçimlerine ilişkin YSK'ye başvuru süreci devam ederken, mazbata AK Parti’nin Bitlis Belediye Başkan adayı Nesrullah Tanğlay'a verildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.