Bölge İhracatçıları sınıra gidiyor!

Bölge İhracatçıları sınıra gidiyor!
Güneydoğu Anadolu Hububat Bakliyat Yağlı Tohumlar ve Mamulleri İhracatçıları Birliği’nin 3 gün sürecek olan Mardin ve Irak programı başladı. İhracatçılar Irak pazarındaki sorunlarını çözümü için Duhok’u ziyaret edecek.

AMİDA HABER - Mardin-Irak programı kapsamında Güneydoğu Anadolu Hububat Bakliyat Yağlı Tohumlar ve Mamulleri İhracatçıları Birliği’nin yönetim kurulu toplantısı Mardin’de yapıldı.

Güneydoğu Anadolu Hububat Bakliyat Yağlı Tohumlar ve Mamulleri İhracatçılar Birliği Başkanı Celal Kadooğlu Başkanlığındaki toplantıda, Ocak-Nisan dönemindeki ihracat rakamları masaya yatırılarak ürün bazında değerlendirmeler yapıldı.

Bölge’nin ihracatı büyük ölçüde Irak’a bağlı

Kadıoğlu toplantıda, Irak pazarında yaşanan sorunların en fazla Mardin’i ve hububat sektörünü olumsuz etkilediğini belirterek, “Başta Mardin olmak üzere bölgemiz ihracatı büyük ölçüde Irak’a bağlı. Irak pazarında yaşanan sıkıntıların çözümü için büyük gayret gösteriyoruz. Birlik olarak bu konuda yaşanan sorunlar ve çözüm önerilerimizi raporlar hazırlayarak Ticaret Bakanımıza, Cumhurbaşkanı Yardımcımıza ve Cumhurbaşkanımıza sunduk. Raporda, Irak pazarında yaşanan sorunların sadece ekonomik sonuçları olmayacağını, sorunların çözülmemesi halinde sosyolojik ve demografik sorunlara da yol açacağına dikkat çektik. Bu konudaki mücadelemiz devam edecektir. Çünkü Irak’a yapılan ihracattaki sorunların çözümü bölgemiz için hayati önem taşıyor” dedi.

bolge-ihracattt.jpg

‘B ve C planlarına ihtiyacımız var’

STK başkanlarının sorularını yanıtlayan TİM Hububat Bakliyat Yağlı Tohumlar ve Mamulleri İhracatçıları Birliği Başkanı Ahmet Tiryakioğlu da, Irak pazarı ile ilgili sorunların çözülmesi için yapılan çalışmalar hakkında şunları söyledi: “Irak pazarı ile ilgili yaşanan sorunları her platformda dile getiriyoruz. Bu sorunlar en çok Mardin’i etkilese de tüm sektör etkileniyor. Yani herkesin sorunu, sektörün sorunu. Bu nedenle Sektör Kurulu olarak tüm gücümüzle sektörün sorunlarını dile getirip, çözülmesi için çaba gösteriyoruz. Ancak pazardaki gelişmelere bakıldığında, Irak’ın yerli sanayisini güçlendirmek istediğini görüyoruz. Bu da her devlet için son derece doğal bir durumdur. Bu durumda bizlerin B ve C planlarının olması gerekmektedir” diye konuştu.

irak-ihracat.jpg

Heyet Duhok Ticaret Odası’nı ziyaret edecek

Güneydoğu Anadolu Hububat Bakliyat Yağlı Tohumlar ve Mamulleri İhracatçıları Birliği heyetinin Mardin-Irak programının ikinci gününde Cizre ve Silopi’deki temaslarının ardından Irak’a geçip Duhok’ta Ticaret Odası’nı ziyaret edeceği açıklandı.

Heyet daha sonra İbrahim Halil Gümrüğü Başmüdürü ve Habur Gümrük Müdürlüğünü ziyaret edip, Şırnak Valiliğini ziyaretin ardından Gaziantep’e geçecek. (Haber Merkezi)

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.