DEM Parti'den Hilvan’da seçim çalışmaları: Tekrar kazanacağız

DEM Parti'den Hilvan’da seçim çalışmaları: Tekrar kazanacağız
Hilvan’da kapı kapı seçim çalışması yürüten DEM Parti, “Tekrar kazanacağız” mesajı verdi.

AMİDA HABER- Şanlıurfa'nın Hilvan ilçesinde yenilenen seçimler nedeniyle 2 Haziran'da yeniden sandık başına gidilecek. Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti), seçime sayılı günler kala kapı kapı çalışma yürütüyor. DEM Parti, bugün de 3 koldan çalışmalarına devam etti. DEM Parti milletvekilleri Ömer Öcalan ile Hüseyin Olan da çalışmalara katıldı.

ysk-secim-1.webp

Hilvan Belediye Eşbaşkan Adayı Serhan Paydaş ile Ömer Öcalan’ın içinde yer aldığı heyet kırsal mahallelerde ev ev gezerek 31 Mart akşamı gençlik merkezinde AKP’lilerin seçim sandıkları yaktıkları ve kaybettikleri seçimi iptal ettirdiklerini anlattı. Önceki seçimde AKP’ye oy verdiklerini belirten kimi seçmenler, DEM Parti’nin 31 Mart’ta kazandığını ve 2 Haziran’da DEM Parti’ye oy vereceklerini söyledi. Mahallede bulunan bütün haneleri ziyaret eden heyet, belediyenin DEM Parti’ye geçmesi durumunda hayata geçirilecek projelerin yer aldığı el bildirileri dağıttı.

secim-tercih.jpg

DEM Parti Bitlis Milletvekili Hüseyin Olan ve DEM Parti belediye meclis üyesi adaylarının içinde yer aldığı heyet ise kırsal mahallelerde hasta ve yaşlı yurttaşları ziyaret ederek, geçmiş olsun dileklerini iletti. Mahallede bulunan yurttaşlar ile halk toplantısı düzenleyen heyet, yurttaşların önerilerini dinleyerek, seçim ile ilgili bilgilendirme yaptı. Toplantıda konuşan Olan, “Bir kez kazandık 2 Haziran’da tekrardan mutlaka kazanacağız” mesajı verdi. Seçim çalışması yürüten içinde belediye meclis üyesi adayı ve gençlerin yer aldığı heyet ise ilçe merkezinde sokak sokak el bildirisi dağıtarak, 2 Haziran’da destek talebinde bulundu.

Ne olmuştu?

31 Mart akşamı Gençlik Merkezi'nde bulunan 1119 ve 1120 Nolu sandıklara ait oy pusulaları, AKP adayı Ali Aslan Bayık’ın yeğeni Mustafa Bayık’ın da aralarında olduğu 50 kişilik bir grup tarafından yakılmıştı. Olaya dair kamera kayıtları da ortaya çıkmıştı. DEM Parti 521 oy farkıyla kazanması sonrası AKP'lilerden sonuca itiraz gelmişti. İlçe Seçim Kurulu, söz konusu pusula yakma görüntülerini gerekçe göstererek, seçimlerin yenilenmesine karar vermişti. DEM Parti’nin İl Seçim Kurulu'na yaptığı itiraz ise reddedilmişti. DEM Parti, bunun üzerine Yüksek Seçim Kurulu’na (YSK) başvurdu. YSK, itirazı ret ederek, 2 Haziran'da seçimlerin yenilenmesi yönünde karar verdi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.