Diyarbakır Belediye Eş Başkanına çağrı: Her gelişinizde bir otobüsle gelin

Diyarbakır Belediye Eş Başkanına çağrı: Her gelişinizde bir otobüsle gelin
Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, Dersim Belediyesine 5 yıl süreyle otobüs hibe etti. Otobüslerin teslim töreninde Diyarbakır Eş Başkanlarına çağrıda bulunan Dersim Belediye Eş Başkanı Cevdat Konak, “Her gelişinizde bir otobüsle gelin” sözleri güldürdü.

AMİDA HABER- Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, aldığı Meclis kararıyla 10 yıllığına bir belediye otobüsünü Dersim halkına hizmet etmesi için belediyeye hibe etti. Hibe edilen belediye otobüsü ile kentte giden Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Eşbaşkanı Serra Bucak’ı Dersim Belediye Eşbaşkanları Cevdet Konak ve Birsen Orhan karşıladı.

Bucak: Halkın hizmetine gireceği için mutluyuz

dersim1.jpg

Belediye ziyaretinde konuşan Amed Büyükşehir Belediye Eşbaşkanı Serra Bucak, “Önümüzdeki 5 yıl halklarımızın bize gösterdiği yol ile birlikte çoğulcu, katılımcı hizmet edeceğiz. Hizmetlerin şeffaf ve denetlenebilir olmasını sağlayacağız. Bu otobüsü 10 yıl süreliğine Dersim halkının hizmetine getirmek, bizi mutlu etti. Umuyoruz bunun devamını kadın kooperatifleri, üretim kooperatifleri, ekolojik çalışmalar ve benzeri pek çok çalışmayla sürdürebiliriz” dedi.

'Dayanışma sürecek'

Ardından söz alan Dersim Belediye Eşbaşkanı Birsen Orhan ise seçimden önce de DEM Partili belediyeler ile dayanışacaklarını söylediklerini ve bugün bunun somut olarak gerçekleştirdiğini belirtti.

'Sık sık gelin, bir araçla gelin'

dersim.jpg

Dersim Belediye Eşbaşkanı Cevdet Konak ise “Bugün toplu taşımada yaşadığımız sıkıntıları mevcut gelen otobüsle çözmeyi umuyoruz. Buradan Diyarbakır Eş başkanlarına bir çağrıda bulunmak istiyorum, ‘Eş başkanlarımız Dersim’e sık sık gelsinler ki, her gelişlerinde bir araçla gelsinler” sözleri güldürdü.

Eş Başkanlar daha sonra Dersim kent meydanında bulunan Seyit Rıza heykelini ziyaret ederek toplu fotoğraf çektirdi.

Benzer Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.