Diyarbakır ve Mardin’de gece yangınları: İkinci facianın eşiğinden dönüldü

Diyarbakır ve Mardin’de gece yangınları: İkinci facianın eşiğinden dönüldü
Diyarbakır ve Mardin’de gece çıkan yangınlar, 15 kişinin öldüğü 20 Haziran’daki yangın felaketinin yası devam ederken büyük korku ve paniğe neden oldu. Rüzgarın etkisiyle hızla yayılan yangınlarda can kaybı olmaması yüreklere su serpti.

AMİDA HABER – Çınar’da çıkan yangın kontrol alınırken, gece saatlerinde Diyarbakır Ergani ve Hani İlçelerinde çıkan arazi yangınlara korku ve paniğe neden oldu. Yerleşim yerine ulaşan Ergani–Elazığ karayolu yakınındaki arazi yangını son anda yayılmadan kontrol altına alındı.

Yine gece saatlerinde çıkan ve rüzgarın etkisiyle hızla ilerleyen Hani’deki yangında da ekipler yetersiz kalınca yangın binlerce dönüm arazide etkili oldu. Yangın gecenin ilerleyen saatlerinde kontrol altına alınabildi.

Erken müdahale faciayı önledi

Gece aynı saatlerde Mardin'in Mazıdağı ilçesinde de çıkan yangına yapılan erken müdahale ikinci yangın faciasını önledi.

yangin-ergani.jpg

Mazıdağı ilçesine bağlı Kocakent Mahallesi'nde gece saatlerinde biçerdöverin buğday ekili tarlayı biçerken çıktığı ifade edilen alevler şiddetli rüzgarın da etkisiyle bir anda bütün araziyi etkisi altına aldı.

Yangının hızla ilerlemesi büyük bir korku ve paniğe neden olurken, Mardin Büyükşehir Belediyesi ve ilçelerden gelen itfaiye ekiplerinin müdahalesiyle kontrol altına alındı. (Haber Merkezi)

Benzer Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.