Elazığ’da orman yangını: Diyarbakır’a sıçraması önlendi

Elazığ’da orman yangını: Diyarbakır’a sıçraması önlendi
Elazığ Diyarbakır sınırları arasında bulunan Maden İlçesi’ndeki dağlık alanda orman yangını çıktı, yüzlerce dönümlük alan kül oldu. Ekiplerin çalışması sayesinde yangının Diyarbakır sınırlarına ulaşması engellendi.

AMİDA HABER- Yangın, Diyarbakır ile Elazığ’ın Gezin ile Tepecik köyleri sınırlarında bulunan Gozerik mevkisinde çıktı. Edinilen bilgiye göre, henüz bilinmeyen bir nedenle saat 11.00 sularında Gezin'in Kışlacı Mahallesi'nde yangın çıktı. Rüzgarın etkisiyle geniş bir alana yayılan yangın, Tepecik köyüne kadar ilerledi.

yangin1.jpg

Yangına Orman Bölge Müdürlüğüne bağlı ekipler, itfaiye, İl Özel İdaresi, jandarma, Maden ve Sivrice belediyelerine bağlı ekipler, belde belediyesi ekipleri ile TEDAŞ ekipleri müdahale etti. Geniş bir alana yayılan yangın söndürme çalışmalarına aynı zamanda helikopterler, Hazar Gölü'nden su alarak destek verdi.

Yangının Diyarbakır’a sıçraması önlendi

Yaklaşık 7 saat süren hummalı çalışma sonucu yangın kontrol altına alındı. Yüzlerce dönümlük alanın kül olduğu yangın bölgesi dron ile görüntülendi. Ekiplerin hummalı çalışması ile yangının Diyarbakır sınırlarına ulaşması engellendi.

Ekiplerin soğutma çalışmaları sürüyor.

Benzer Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.