İngiltere'de seçimi İşçi Partisi kazandı: Başbakan Sunak istifa etti

İngiltere'de seçimi İşçi Partisi kazandı: Başbakan Sunak istifa etti

Kaynak:Euronews

İngiltere'de Keir Starmer liderliğindeki İşçi Partisi, Perşembe günü yapılan genel seçimlerde zafer kazanarak 14 yıllık Muhafazakar Parti iktidarını sonlandırdı.

AMİDA HABER - İngiltere’deki seçim sonuçlarına göre, İşçi Partisi Avam Kamarası'nda çoğunluğu elde ederek 410 sandalye kazandı. İşçi Partisi lideri Sir Keir Starmer, Cuma günü Londra'da destekçilerine yaptığı konuşmada "Değişim şimdi başlıyor" mesajı verdi.

ingiltere-keir-starmer-001.jpg

Yeni bakanların atanmasının ardından hükümetin yol haritasının daha netleşmesi bekleniyor. 14 yıldır hükümeti yöneten Muhafazakar Parti ise seçimlerde tarihinin en düşük milletvekili sayısına ulaşarak 131 sandalye kazandı.

Eski Başbakan Rishi Sunak ise liderlikten istifa ettikten sonra Richmond ve Northallerton seçim bölgesinde yeniden milletvekili seçildi. Seçim mağlubiyetinin sorumluluğunu kabul eden Sunak, destekçilerine yaptığı konuşmada bu süreci anlattıktan sonra, 10 Downing Street'e geri döndü.

ingiltere-sunak-001.jpg

Başbakan olarak yaptığı son konuşmada Sunak, "dünyanın en iyi ülkesine" liderlik etmekten onur duyduğunu ve İngiliz halkının "açık bir mesaj verdiğini" söyledi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.