Elazığ’da vahim tablo: 1 günde 3 kadın katledildi

Elazığ’da vahim tablo: 1 günde 3 kadın katledildi

Son dakika: Elazığ’da, bir gün içinde 3 kadın farklı mahallelerde erekler tarafından katledil.

AMİDA HABER- Türkiye kadına yönelik şiddet ve cinayette dünyada başı çeken ülkeler arasında. Birleşmiş Milletler verilerine göre Türkiye, kadın cinayetlerinde 151 ülke arasında 67. sırada yer alıyor. Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu, 2010-2020 yılları arasında Türkiye’de 2.296 kadının öldürüldüğünü belirtiyor. Bu sayı 25 Kasım 2020 ile 2021 arasında ise 280’e yükseldi. Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu’nun Ağustos Raporunda ise: 33 kadın öldürüldü, 15 kadın şüpheli şekilde hayatını kaybetti.

Veriler vahim tabloyu özetliyor

Veriler Türkiye’de kadına yönelik şiddet ve cinayetleri gözler önüne seriyor. Bu verilere bugün 3 yeni isim eklendi. Elazığ’ın farklı mahallerinde bir günde 3 kadın erekler tarafından katledildi.

Erkek kardeşi katletti

Elazığ merkez Doğukent Mahallesinde oturan Vahide Duran 51. Erkek kardeşi tarafından saldırıya uğradı. Ağır yaralanan Duran hayatını kaybetti. Duran’ın katil zanlısı erkek kardeşi ise gözaltına alındı.

Katlettikten sonra cenazesini çöp toplama alanına bıraktı

İkinci kadın cinayeti haberi ise Elazığ’ın Sarıbucak mahallesinden geldi. 29 yaşındaki Hüsniye Keskinbaş’ı katleden 41 yaşındaki Nadir Üstün, cenazeyi ise çöp topluma merkezi yakınlarına bıraktı. Gözaltına alınan Nadir Üstün tutuklandı.

Eşini öldürdü, kızını yaraladı

Üçüncü kadın cinayeti haberi ise Elazığ merkez Doğukent mahallesinden geldi. Yaşar U, adlı erkek, eşi Yasemin U’yu ve kızını silahla yaraladı. Hastaneye kaldırılan Yasemin U., yaşamını yitirdi. Polis, kaçan Yaşar U’nun yakalanması için çalışma başlattı. (Haber Merkezi)

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.