Hakkari kayyımı tatilde: Meclis toplanamadı!

Hakkari kayyımı tatilde: Meclis toplanamadı!
İçişleri Bakanlığı tarafından kayyım atanan Hakkari Belediye meclisinin 12 üyesi kayyım tatilde olduğu için toplanamadı.

AMİDA HABER – 31 Mart yerel seçimlerinde Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi’nin (DEM Parti) kazandığı Hakkari Belediyesi’ne İçişleri Bakanlığı kararıyla kayyım atanmasının ardından Belediye Meclis’i henüz toplanamazken, DEM’li 12 meclis üyesi belediyede muhatap bulamadı.

Temmuz ayı meclis toplantılarının gündemini oluşturmak üzere belediye binasına giden kayyım atanmasının ardından DEM’li meclis üyeleri tarafından Eş Başkan vekili seçilen Viyan Tekçe ve beraberindeki 12 belediye meclis üyesi belediyede muhatap bulamadı.

Yetkili amirlikler izinde

Heyete yetkili amirliklerin izinde olduğu yanıtı verildi. DEM’li meclis üyeleri konuyla ilgili yaptıkları açıklamadan sonra tutanak tuttu.

2024/06/04/hakkari-kayyim.jpg

Belediye Meclis üyesi Şaban Alkan, 9 günlük bayram tatilinin ardından görevlerini yapmak üzere belediye hizmet binasına geldiklerini söyleyerek, “Belediye hizmet binasını gasp eden kayyum dışında bir muhatap bulamadık. Tüm seçilmişler olarak belediye binasına girdiğimizde bir ciddiyetsizlik ve hizmetsizlikle karşı karşıya kaldık. Görüşmek istediğimiz tüm kurumların bomboş olduğunu sadece kayyum tekelinde olduğunu gördük. Kayyumun ne olduğunu hepimiz kurumların boş olmasıyla daha iyi anladık” dedi.

Her ay toplanacaklar

Meclis üyesi Alkan, her ayın ilk haftası halkın hizmetine dair gündem maddeleri belirleyerek bunların yerine getirilmesi için toplantılarını yapacaklarını söyledi.

Alkan, “Halktan aldığımız irade gücüyle hizmet sürdüreceğiz. Halk belediyeciliği anlayışıyla halkın tüm eksiklerini gidereceğiz. Her ayın başında halkın iradesini temsil ederek belediye de olacağız.” şeklinde konuştu. (Haber Merkezi)

Benzer Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.