Hazar Gölü’nde çevre kirliliği ve sivrisinek istilası

Hazar Gölü’nde çevre kirliliği ve sivrisinek istilası

Doğu’nun Bodrum’u olarak bilinen Hazar Gölü’nde çevre kirliliği ve sivrisinek istilası yaşanıyor. Özellikle Diyarbakırlı vatandaşların tercih ettiği tatil beldesinde ilaçlama ve temizlik çalışmalarının yetersizliği tepkiye neden oluyor.

AMİDA HABER- Diyarbakır ile Elazığ sınırları arasında bulunan Hazar Gölü, bunaltıcı sıcaklardan kaçan tatilciler tarafından yoğun ilgi görüyor. Türkiye’de derinliği ile ilk sırada yer alan, 22 kilometre uzunluğa ve 6 kilometre genişliğe sahip Hazar Gölü, özellikle Diyarbakır, Elazığ, Bingöl, Tunceli, Şırnak, Şanlıurfa ve Mardin başta olmak üzere birçok şehirden vatandaşlar, denize uzak olmaları nedeniyle buradaki tatil beldesini tercih ediyor. İki ada ve saklı kenti ile dikkat çeken Hazar Gölü, her yaz olduğu gibi bu yıl da apart otel, kamp çadır alanları ile tatilcilere hizmet vermeye devam ediyor.

Hazar Gölü Tabiat Parkı

hazar-golu-tabiat-parki.jpg

Sivrisinek istilası yaşanıyor

Hazar Gölü’ne gelen vatandaşlar göl kıyısında bir yandan serinlerken, diğer yandan çevre kirliliği dikkat çekiyor. Hazar Gölü’nün birçok yeri çöpten geçilmezken akşam saatlerinde ise tatilciler sivrisineklerin istilasına uğruyor. Göl kıyısındaki kamp ve villalarda kalan vatandaşlar, Belediyenin temizlik ve ilaçlama konusunda yetersiz olduğunu söylüyor.

hazar2-001.jpg

'Belediye temizlik ve ilaçlama yapmıyor'

Diyarbakır’dan geldiğini belirten Mehmet Güzel, “Yaklaşık 10 yıldır ailemizle birlikte tatil için Hazar Gölü kıyısına geliyoruz. Burada çok güzel bir ortam var. Bu manzara Türkiye’nin hiçbir yerinde yok. Ama cennet gibi olan Hazar Gölü ne yazık ki korunmuyor. Temizlik ve ilaçlama yapılmıyor. Bu yıl ilaçlama yapılmadığı için gece sivrisinek istilası yaşanıyor. Çocukların her tarafı yara oldu. Belediyenin acilen önlem almasını istiyoruz” tepkisinde bulundu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum