İstanbul’daki saldırıda gözaltına alınan 17 kişi tutuklandı

İstanbul’daki saldırıda gözaltına alınan 17 kişi tutuklandı

Son dakika: İstanbul Taksim’de 6 kişinin ölümüne, 81 kişinin yaralanmasına neden olan bombalı saldırısı sonrası gözaltına alınan ve aralarında Ahlam Albashır’ında bulunduğu 17 kişi tutuklandı.

AMİDA HABER- İstanbul’da, 6 kişinin ölümüne, 81 kişinin yaralanmasına neden olan terör saldırısında gözaltına alınanların ifade işlemleri bitti. Aralarında Suriyeli olduğu belirtilen Ahlam Albashır’ın da aralarında bulunduğu 51 kişiden 49’u Emniyetteki ifade işlemlerinin ardından Adliyeye sevk edildi. Gözaltındaki 2 kişi ise emniyet ifadeleri ardından serbest bırakıldı.

Savcılık tutuklanmalarını istedi

Aralarında saldırının baş şüphelisi Ahlam Albashir’inde aralarında bulunduğu 17 kişi savcılığa çıkartıldı. İfade işlemlerinin ardından Savcılık Ahlam Albashir’in de aralarında bulunduğu 17 şüpheliyi ”devletin birliğini ve ülke bütünlüğünü bozmak”, “kasten öldürme”, “kasten öldürmeye teşebbüs” ve “kasten öldürmeye yardım” suçlarından tutuklanmaları talebiyle Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliğine sevk etti.

17 kişi hakkında tutuklama kararı çıktı

Mahkeme, "Devletin birliğini ve bütünlüğünü bozmak", "Kasten öldürme", "Kasten öldürmeye yardım", "Kasten öldürmeye teşebbüs" suçlarından 17 kişinin tutuklanmasına karar verdi. 29 şüpheli için de sınır dışı edilmesine karar verildi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.