‘Kaçak elektrik’ gerginliği: TOMA ve jandarma müdahale etti!

‘Kaçak elektrik’ gerginliği: TOMA ve jandarma müdahale etti!
Şırnak’ın Silopi İlçesi’ndeki köylerde, kaçak trafolar için alınan haciz kararını uygulamak isteyen Dicle Elektrik ekipleri ile köylüler arasında gerginlik yaşandı. Olay yerine TOMA ve jandarma çağrıldı.

AMİDA HABER - Dicle Elektrik’in kaçak ekiplerinin verilerine göre, Şanlıurfa’da 2024 yılı içerisinde 2 bin 155 kayıt dışı trafonun tespit edildi. Ekiplerin havadan drone ile yaptığı çalışmada, Viranşehir’e bağlı Kırbalı Mahallesi’nde pamuk sulamasında kullanılmak üzere toprağa gömülen 250 KVA gücünde bir trafo belirlendi. Toprağa gömülen trafonun üzerinin ise serpilen toprakla örtülerek havadan da görünmesinin engellenmeye çalışılması dikkat çekti.

dicle-elektrik-gerginlik2ee.jpg

Fark edince traktöre yüklediler

Ceylanpınar İlçesi’ne bağlı Gellegöç Mahallesi'nde drone ile yapılan kontroller sırasında, traktör römorkuna yüklenmiş ve bu şekilde kullanılmakta olan bir kayıt dışı bir trafo daha tespit edildi. Trafo sahipleri, görüldüklerini fark edince kaçak trafo dakikalar içinde traktöre bağlanarak hızla kaçırıldı. Kaçırılan trafonun 160 KVA gücünde olduğu ve buğday tarlasının sulanmasında kullanıldığı belirlendi.

dicle-elektrik-gerginlik.jpg

Avukatlar savcılığa başvurdu

Dicle Elektrik ekipleri, kaçak tespit tutanağı düzenleyerek 265 konutun elektrik ihtiyacını karşılayabilecek toplam 660 KVA gücünde olan bu trafolara el konulabilmesi için çekilen görüntüleri de delil olarak sundu. Şirket avukatları ise el koyma kararı alınması için savcılığa başvuruda bulundu. Kaçak elektrik tüketen kayıt dışı trafolara ancak savcılık kararı alındıktan sonra el konulabilecek.

Gerginlik yaşandı

Dicle Elektrik, Şırnak’ın Silopi ilçesine bağlı Kavaközü, Mahmutlu ve Çukurca köylerinde yıllardır biriken borçlarını ödenmeyen tarımsal sulama abonelerine ait 5 trafo için haciz kararı çıkarıldı. Bunun üzerine haciz memurları, avukatlar ve Dicle Elektrik ekipleri, jandarmanın aldığı tedbirler eşliğinde söz konusu köylere gitti. Aboneler ile jandarma arasında gerginlik yaşandı. Yaşananlar cep telefonu kameralarına da yansıdı. Köylüler, ekiplerin geçişini tarlaları traktörle sürerek engelledi, 3 trafoya haciz işlemi uygulanabildi. (Haber Merkezi)

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.