Kuran Kursunda çocuklara şiddet! Baro açıklama yaptı

Kuran Kursunda çocuklara şiddet! Baro açıklama yaptı
İdil’in Üçok köyünde Hayrat Vakfına ait olan Selahattin Eyyübi Hafızlık Kuran Kursunda çocuklara fiziksel şiddet uygulandığı ortaya çıktı.

AMİDA HABER- Şırnak’ın İdil ilçesine bağlı Üçok köyünde bulunan Hayrat Vakfına ait Selahattin Eyyubi külleyesinde eğitim veren kişilerin çocuklara fiziksel şiddet uyguladığı ve aç bırakıldıkları ortaya çıktı. Çocuklardan birinin jandarmaya gidip ifade vermesi sonucunda İdil Cumhuriyet Başsavcılığı olay hakkında soruşturma başlattı. Açılan soruşturma kapsamında eğitimcilerden Cahit Özer ve Mikail Öngüç gözaltına alındı. İdil savcılığında ifadeleri ardından Cahit Özer “kasten yaralama” suçundan tutuklanırken, Mikail Öngüç ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Söz konusu Kuran kursunun açılışı bir önceki dönemin İçişleri Bakanı Süleyman Soylu tarafından yapılmıştı.

Barodan açıklama

Olaya ilişkin Şırnak Barosu yazılı açıklama yaptı. Baro çocukların fiziksel şiddete maruz kaldığını ifade ederek, “İdil ilçemize bağlı Üçok köyünde bulunan Hayrat Vakfına ait Selahattin Eyyübi külliyesinde bulunan çocuklara uzunca bir süreden beridir fiziki şiddet uygulandığı, zorla günlük işlerde çalıştırıldıkları ve ceza olarak belli dönemlerde fiziki şiddet ile beraber aç bırakıldıklarına dair bilgiler tarafımıza ulaşmıştır. Şiddet mağduru çocuklardan birinin Jandarmayı araması neticesinde ortaya çıkan, İdil Cumhuriyet Başsavcılığınca da yürütülen soruşturma kapsamında ifadelerine başvurulan çocuklara şiddet uygulayan eğitimcilerden C.Ö tutuklanmış, M.Ö ise adli kontrol tedbiri uygulanarak serbest bırakılmıştır.”

‘Takipçisi olacağız’

Baro, olayı takip edeceklerini ifade ederek, “Son dönemlerde benzer vakıf ve dernek adı altında faaliyet gösteren bu kurumlarda çocuklarımıza uygulanan şiddet defalarca basına yansımış, sorumlular hakkında soruşturmalar başlatılmış ancak palyatif çözümler dışında kalıcı çözümler üretilememiştir. Yaşları 11-17 arasında değişen çocuklara en hassas dönemlerinde uygulanan, pedagojik formasyondan yoksun kişilerce din eğitimi adı altında uygulanan bu şiddeti kabul etmiyoruz. Çocuk Hakları Merkezimiz tarafından da takip edilen dosyaya ilişkin soruşturma sürecini titizlikle takip ettiğimizi ve olayın sonuna kadar takipçisi olacağımızı kamuoyuna saygıyla duyuruyoruz.” (Kaynak: MA)

Benzer Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.