Mardin'de yangın alarmı: Yerleşim yerleri tehlikede

Mardin'de yangın alarmı: Yerleşim yerleri tehlikede
Mardin'in Derik, Nusaybin, Artuklu ve Ömerli ilçelerinde eş zamanlı olarak çıkan yangınların, yerleşim yerlerine yaklaşması endişe yaratıyor.

AMİDA HABER- Derik ilçesinde TOKİ mevkiinde gece saatlerinde başlayan yangın, rüzgârın etkisiyle hızla yayılarak yerleşim alanlarına ulaştı. İtfaiye ekipleri ve TOMA'ların müdahalesi sonucu yangın sabah saatlerinde kontrol altına alındı ve soğutma çalışmaları devam ediyor.

Nusaybin kırsalında yangın

mardin-nusaybin-yangin.jpg

Nusaybin’de sabah 6.30'dan itibaren 14 ayrı noktada yangın çıktı. Bu yangınların 11'i kontrol altına alınırken, Çalıköy, Yandere ve Çölova köylerindeki yangınlar rüzgârın etkisiyle henüz söndürülemedi. Dağlık alanlardaki yangınlara itfaiye ekiplerinin ulaşması zor olduğu için, vatandaşlar ve belediye ekipleri kendi çabalarıyla yangını söndürmeye çalışıyor.

Belediye ekipleri yetersiz kalınca ilçe belediyelerinden itfaiye ekipleri gönderildi. Köylüler 14 soğutma ekibiyle alanda söndürme çalışmalarını sürdürüyor. Nusaybin Belediyesi, yangınların kontrol altına alınması için havadan müdahale çağrısında bulundu. Ancak, valilik ve kaymakamlık ile yapılan görüşmelerde hava muhalefeti ve su taşıma zorlukları nedeniyle uçak gönderilemediği bildirildi. Aşırı dumandan etkilenen 1 vatandaş hastaneye kaldırıldı.

Derik’te vatandaşlar evlerini terk ediyor

nusaybin-yangin.jpg

Derik ilçesine bağlı Böğrek, Ballı, Pınarcık, Kovanlı ve Alanlı kırsal mahallelerinde çıkan yangınlar devam ederken, vatandaşlar kendi imkanlarıyla yangına müdahale ediyor. Yangının Çağlı kırsal mahallesine doğru ilerlemesi üzerine Koçyiğit kırsal mahallesindeki köylüler, evlerini terk etmeye başladı. Derik'teki yangında, alevlerin arasında kalan bir araba tamamen yanarak kullanılamaz hale geldi.

Artuklu’da soğutma çalışmaları sürüyor

mardin-nusaybin.jpg

Artuklu ilçesine bağlı Zınnar bölgesinde sabah saatlerinde çıkan yangına itfaiye ekipleri ve köylüler birlikte müdahale etti. Rüzgarın etkisiyle yayılan alevler güçlükle kontrol altına alınırken, bölgede soğutma çalışmaları sürüyor. (Haber Merkezi)

Benzer Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.