Mardin’in ilk Kitap Festivali’ne yoğun ilgi

Mardin’in ilk Kitap Festivali’ne yoğun ilgi
Mardin’de birincisi düzenlenen Kitap Festivali’ne ilginin yoğun olması yayıncıları memnun etti. Yazar ve yayınevleri sahipleri, benzer organizasyonların çoğaltılması gerektiğini vurguladı.

AMİDA HABER- Mardin Emek Demokrasi Platformu tarafından organize edilen ve Kürt yayınevlerinin katıldığı 1'inci Kitap Festivali dün başladı. Mardin Barosu'nda düzenlenen festivale, 25 Kürt yayınevi ve 62 Kürt yazar katılırken, festivalin ilk günü yoğun ilgi gördü. Yayınevlerinin stantlarını gezen kitapseverler, bir araya geldikleri yazarlara kitaplarını imzalattı. 19 Mayıs akşamına kadar devam edecek olan Kitap Festivali’ne dair değerlendirmelerde bulunan yayıncılar ve yazarlar, yurttaşları festival alanına davet etti.

'Organizasyon önemli, zenginlik olarak görülmeli'

Yazar Mustafa Özer, Mardin’de böyle bir organizasyonun yeni olduğunu ve insanların henüz alışkın olmadığını belirterek, “Her yıl bu etkinlik tekrarlanmaya başlarsa insanlar da alışacak, ortaya zengin bir organizasyon çıkacaktır. İnsanlar gelip kitapları satın alarak, yazarlarla bir araya gelerek, okuyarak ufuklarını daha da genişletebilecek. Bu nedenle bu tür organizasyonlar önemli ve zenginlik olarak görülmeli” dedi.

mardin-kitap.jpg

Mardin’de yetkililerin bu tür organizasyonlara sahip çıkmasının önemli olduğunu kaydeden Özer, bu tür programların yazarların kendi eksikliklerini görmeleri için de önemli olduğuna dikkat çekti.

Kürtçe kitap önerisi

Yazar Fatîxan Taşlıtunç, Kürt yayınevlerinin bu şekilde bir araya gelmesinden çok memnun olduklarını dile getirerek, tüm Kürt kentlerinde benzer organizasyonların olmasını istediklerini söyledi.

Do Yayınlarından Elif Şeker, okurların ilgisinden memnun olduklarını dile getirdi. Yeni çıkan kitapların festivalde okurlara sunulduğunu, yazarların da kitaplarını imzalamak için festival alanında olduğunu ifade eden Şeker, okurlara hafta sonu festival alanında olma çağrısında bulundu.

Tüyap bölgeden çekildi

TÜYAP’nın bölgeden çekilmesinin ardından sivil toplum örgütleri ile beraber kitap fuarları düzenlenmeye başlanıldığına dikkat çeken Jehat Rojhilat, Mardin’de düzenlenen festivalin bölge açısından da bir ilk olduğunu ve örnek teşkil ettiğini söyledi.

‘Kürt dil bayramını kutluyoruz’

Programın düzenleyicileri arasında yer alan Mardin Barosu'nun avukatlarından Veysel Vesek, Kürt Dil Bayramı dolayısıyla böyle bir etkinliğin öncülüğünü yapmak istediklerini dile getirdi. Vesek, "Mardin’de Kürtçenin görünür olmasını, Kürt yayınevlerinin görünür olmasını istedik. Şimdi bakıyoruz, amacımıza da ulaşmış gibiyiz. Mardin’de 10 yıldır böyle bir etkinlik düzenlenmediği için yayıncılar ile Mardin’in diyaloğu da kesilmişti. Bu çalışma sayesinde yeni bir yol açılacak. Bu vesileyle Kürt Dil Bayramı’nı da kutluyoruz” ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.