Siverek’te kuduz alarmı: Mahalle karantinaya alındı!

Siverek’te kuduz alarmı: Mahalle karantinaya alındı!
Şanlıurfa'nın Siverek ilçesinde sokakta yaşayan köpekte kuduz rastlanması üzerine bir mahalle karantinaya alındığı ve bölgedeki köpeklerin veterinerler tarafından aşılandığı duyuruldu.

AMİDA HABER - Siverek ilçesi kırsalında bulunan Sumaklı Mahallesi’nde kuduz olabileceği şüphesiyle Siverek Hayvan Barınağı'nda müşahede altına alınan sokak köpeği öldü.

siverek-kuduz-2.jpeg

Veteriner tarafından yapılan test sonucunda köpekte kuduz vakasına rastlanılması üzerine Sumaklı Mahallesi'nde karantina uygulaması başlatıldığı bildirildi.

İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü ekipleri tarafından mahalleye "dikkat kuduz riskli bölge" yazılı uyarıcı levhalar asıldı. Ayrıca bölgede yaşayan sokak köpekleri ise veterinerler tarafından aşılandığı öğrenildi.

siverek-kuduz-1-001.jpeg

İlçe kırsalındaki Karakeçili Mahallesi'nde kuduz şüphesiyle gözlem altına alınan başka bir köpeğin takibine de devam edildiği öğrenildi.

siverek-kuduz-3-001.jpeg

Kentte Eyyübiye ilçesine bağlı kırsal Payamlı Mahallesi'nde 30 Mayıs'ta Ufuk Kılıç'a (16), Batıkent Mahallesi'nde de 4 Haziran'da Mustafa Şahin'e saldıran sokak köpeklerinde kuduz tespit edilmiş ve mahallelerde karantina uygulaması başlatılmıştı. (Haber Merkezi)

Benzer Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.