Türkiye ‘Tek Yürek’ ortak yayını başladı

Türkiye ‘Tek Yürek’ ortak yayını başladı
Son dakika: Kahramanmaraş merkezli deprem felaketinden etkilenen 10 şehre destek amacıyla tüm televizyon kanallarının ‘Türkiye Tek yürek’ ortak yayını başladı.

AMİDA HABER- Kahramanmaraş’ın Pazarcık İlçesi’nde yaşanan 7.7 ve Elbistanda yaşanan 7.6 şiddetindeki iki yıkıcı depremin ardından 10. güne girildi. Cumhuriyet tarihinin en büyük felaketi olarak nitelenen sarsıntıların ardından başta merkezüssü Kahramanmaraş olmak üzere Adana, Gaziantep, Hatay, Malatya, Kilis, Osmaniye, Diyarbakır, Şanlıurfa ve Adıyaman’da enkaz çalışmaları sürüyor. 200 saati aşkın sürenin ardından depremzedeler yakınlarının kurtulması için umutla beklerken bölgedeki arama kurtarma ekipleri de yürekleri ısıtacak bir haber için gece gündüz demeden çalışıyor. Bölgedeki olumsuz hava koşulları depremzedeleri daha da zora sokarken tüm Türkiye tek yürek olarak bölgeye yardımlarını sürdürüyor. Bu kapsamda, Televizyon Yayıncıları Derneği de 8 kanalda ortak yayın yaparak depremzedeler için bağış toplama kararı aldı.

deprem ortak yayını başladı

Atv, Star TV, Kanal D, Show TV, TV8, FOX TV, TRT ve Kanal 7 ekranlarında yayınlanan program başladı. Tüm televizyon kanallarını bir araya getiren 'Türkiye Tek Yürek' yardım kampanyasında ünlü isimler AFAD ve Kızılay'a yardım toplanacak. Nihat Hatipoğlu, Pelin Çift, Çağla Şıkel, Tümer Doğru, Nazlı Çelik, Acun Ilıcalı, Deniz Bayramoğlu, Didem Arslan Yılmaz moderatörlüğündeki program başladı.

Bağışlar SMS ve IBAN numarası üzerinden yapılıyor. Kampanyaya destek vermek isteyen vatandaşlarımız, “DEPREM” yazarak 1866'ya SMS gönderebilecek (01 Ocak 2023 tarihi itibariyle SMS bedeli: 20 TL'dir).

Türkiye tek yürek yardım bağışı

AFAD DEPREM BAĞIŞ HESABI (T.C. ZİRAAT BANKASI A.Ş. - ANKARA KAMU KURUMSAL ŞUBESİ)

TL : TR73 0001 0017 4555 5555 5552 04

USD : TR 46 0001 0017 4555 5555 5552 05

EURO : TR 19 0001 0017 4555 5555 5552 06

Banka Swift Kod No : TCZBTR2A

EFT ile yardım yapılırken Alıcı Adı kısmına T.C. İçişleri Bakanlığı Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı yazılması gerekmektedir.

Erdoğan yayına katıldı: Bir yıl müsaade istiyorum

Programa telefonla katılan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan önemli açıklamalarda bulundu. Erdoğan, "İnşallah bu kampanya ile tüm zamanların rekoru kırılacak. Bu yükün altından kalkacağımıza şüphem yok. Mart ayında konutların yapımına hemen başlıyoruz. Halkımdan bir yıl müsaade istedim. Bu konutları tamamlayıp halkımıza teslim etmek istiyoruz" açıklaması yaptı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.