Van’da Kürtçe masallar kayıt altına alındı

Van’da Kürtçe masallar kayıt altına alındı
Van’da görev yapan bir grup gazeteci, köy köy dolaşarak unutulmaya yüz tutmuş Kürtçe yöresel masalları görüntülü olarak kaydetti. Ekip ayrıca bu çalışmayı kitap haline getirdi.

AMİDA HABER- 2023 yılının Haziran ayında başlayan ve unutulmaya yüz tutmuş masal mirasını belgeleyen Serhat Masalları” projesi, Kasım ayı itibarıyla tamamlandı. Proje kapsamında çekilen videolar, “Medya Kadın ve Ekoloji Derneği”nin YouTube kanalında yayınlanırken, kaydedilen masallar da “Sîtav Yayınları” iş birliği ile kitap haline getirildi.

Van'ın Kürtçe masalları kayıt altın alındı

van-kurtce-masallar.jpg

Proje ekibi, Zelal Sahidenur Sari, Yeşim Karaağar ve Zafer Avnaş, bilgilendirme metni ile çalışmalarını kamuoyunun beğenisine sundu. Serhat Masalları projesi adına tarafından yapılan açıklama, projenin önemini ve gelecek planlarını da içeriyor.

'Masallar kaybolmasın'

Anlatıcılar aracılığıyla kuşaktan kuşağa günümüze aktarılan masallar son yıllarda anlatıcıların hayatlarını kaybetmesi yüzünden kayboluyor. Bu çalışma aracılığıyla bu masalları unutmayalım, Serhat Masalları kaybolmasın.

60 yaş üzeri kişilerle görüşüldü

Van’ın Gevaş, Erciş, Çatak, Gürpınar ve Başkale ilçelerinde 60 yaş üzeri 3 kadın, 2 erkek anlatıcıdan dinlediğimiz ve videolarını kaydettiğimiz masalları derneğimizin Youtube kanalı ve sosyal medya hesaplarından izleyicilere ulaştırdık.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum