100 kadın ‘Kadına Şiddet’e dikkat çekmek için Doğu’ya çıkarma yaptı

100 kadın ‘Kadına Şiddet’e dikkat çekmek için Doğu’ya çıkarma yaptı

Kaynak:Anadolu Ajansı

Ağrı'nın Doğubayazıt ilçesinde, Nuh'un Gemisi Arama ve Kurtarma Derneği tarafından kadına yönelik şiddete dikkat çekmek amacıyla düzenlenen 'Sevgi Yürüyüşü'ne katılan 100 kadın, tarihi ve doğal güzelliklerle dolu bir gezi programı gerçekleştiriyor.

AMİDA HABER - Ağrı'da, Nuh'un Gemisi Arama ve Kurtarma Derneği öncülüğünde kadına yönelik şiddete dikkat çekmek amacıyla ülkenin farklı yerlerinden bir araya gelen 100 kadın, Doğubayazıt ilçesinde 'Sevgi Yürüyüşü' gerçekleştirdi. İstanbul, İzmir ve Ankara gibi şehirlerden katılan kadınlar, yaklaşık 6 kilometrelik yürüyüşün ardından tarihi İshak Paşa Sarayı’nı ziyaret etti. Etkinlik kapsamında kadınlar ayrıca Diyadin ilçesindeki Murat Kanyonu'nu da gezdi.

Amaç kadına yönelik şiddete dair farkındalık yapmak

adsiz-tasarim-3.jpg

Ertuğrul'un Ağrı Dağı manzaralı otelinde konaklayan kadınlar, sabahın erken saatlerinde ilçe merkezine gelerek turuncu yelekleriyle yürüyüşe katıldı. Kadınlar, şiddete karşı farkındalık yaratmak amacıyla gerçekleştirilen etkinlikte, hem tarihi yapıları keşfetme hem de doğanın güzelliklerini deneyimleme fırsatı buldu. İshak Paşa Sarayı’nda keyifli vakit geçiren grup, ardından Diyadin ilçesindeki Murat Kanyonu'nda eşsiz manzaraların tadını çıkardı.

"Kadının gücünü zirveye taşımak istiyoruz"

adsiz-tasarim-4-001.jpg

Etkinliği organize eden Nuh'un Gemisi Arama ve Kurtarma Derneği Başkanı Ahmet Ertuğrul, 1980’li yıllardan bu yana dağcılık ve doğa sporlarıyla ilgilendiğini belirterek, son üç yıldır kadınların katılımıyla farklı gezi programları düzenlediklerini ifade etti. "Kadına yönelik şiddetin sadece Türkiye’de değil, dünyanın her yerinde olduğunu biliyoruz," diyen Ertuğrul, kadınların sesi ve gücünü zirveye taşımayı hedeflediklerini söyledi. Geçmiş etkinliklerde 70 yaş üstü kadınların Ağrı Dağı’na zirve tırmanışı gerçekleştirdiğini belirten Ertuğrul, bunun büyük bir başarı olduğunu vurguladı.

adsiz-tasarim-6.jpg

Gezinin devamında Van ve Mardin ziyaret edilecek

Sevgi Yürüyüşü’nün ardından katılımcılar, etkinlik programı kapsamında Van ve Mardin’i de ziyaret edecek

İtalyan katılımcı: “Kadınlara verilen değer mutlu etti”

Etkinliğe katılmak için İtalya’dan gelen Annalize Colombo, Ağrı Dağı ve İshak Paşa Sarayı’nın büyüleyici güzelliklerini gördüğü için çok mutlu olduğunu dile getirdi. İzmir’den gelen Medine Sungur ise kadınlara verilen değerin kendilerini mutlu ettiğini ve ilk kez böyle bir etkinliğe katılmanın heyecanını yaşadığını ifade etti.

Benzer Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.