53 yılın en yüksek sıcaklıkları Cizre’de yaşandı

53 yılın en yüksek sıcaklıkları Cizre’de yaşandı

Kaynak:İhlas Haber Ajansı

Türkiye'de son 53 yılın en sıcak ayı Temmuz olarak kayıtlara geçti. Bu dönemde en yüksek sıcaklık, Şırnak'ın Cizre ilçesinde 45,9 dereceye ulaşarak tarihî bir rekor kırdı.

AMİDA HABER - Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum'un sosyal medya üzerinden duyurduğu bilgilere göre, Temmuz 2024 Türkiye genelinde en sıcak ay olarak kayıtlara geçti. Bu dönemde en yüksek sıcaklık, Şırnak'ın Cizre ilçesinde 45,9 dereceye ulaşarak tarihî bir rekor kırdı. Erzurum'da ise sıcaklık 5,2 derece ile en düşük seviyede yaşandığını açıkladı.

cizre-sicaklik.jpg

Cizre'deki sıcak hava dalgası, ilçenin günlük yaşantısını büyük ölçüde etkiledi. Sokaklar adeta boş kalırken, vatandaşlar mecburi olmadıkça dışarı çıkmamayı tercih etti. Cizre'de yaşayan Mehmet Demir: Burada acayip sıcaklar var. Ben Van'dan geldim, kaç gündür Cizre'deyim bu sıcaklara alışkın değilim. Bizim şehrimiz bu kadar sıcak değil. Sıcaktan dolayı şehir bomboş durumda. Emin olabilirsiniz ayaklarımın altı yanıyor. Gerçekten burası çok sıcak, geldiğimiz yer çok serin ve havası iyi. Bu sıcaklarda duran insanlara Allah yardımcı olsun. Bayağı sıcak gerçekten dayanılmıyor" şeklinde konuştu.

cizre-asiri-sicaklik.jpg

Yusuf Üzen ise sıcaklıkların yaşamlarını zorlaştırdığını belirtti: "Sıcaklık aşırı derecede var. Sıcaklık şu an 45 derece hissediliyor. Her yıl Cizre'de sıcaklık rekoru kırılıyor. Sıcaktan dolayı gerçekten dışarı çıkamıyoruz. Aşırı ter ve nem var. Sıcaktan dolayı dışarıda yürüyemiyoruz. Yaşlı olan hastalarımız sıcaktan dolayı rahatsızlanıyorlar"

Benzer Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.