Adıyaman'da taş ocağı protestosu: "Yaşam hakkımız tehlikede!"

Adıyaman'da taş ocağı protestosu: "Yaşam hakkımız tehlikede!"

Kaynak:İhlas Haber Ajansı

Adıyaman'da taş ocağı çevre felaketi yarattı! Köylüler, yaşam haklarını savunuyor.

AMİDA HABER- Adıyaman’ın Çelikhan Karayolu üzerinde bulunan Kayatepe (Rezip) köyü sakinleri, köylerinin yakınında bulunan taş ocaklarının neden olduğu çevre kirliliği ve sağlık sorunları nedeniyle büyük tepki gösterdi.

aw271864-03.jpg

Köyülüler, sağlıklarını ve doğayı tehlikede görüyor

Köylüler, yaptıkları basın açıklamasında taş ocaklarından kaynaklanan toz bulutlarının bahçelerindeki ürünleri kirlettiğini, su kaynaklarını zehirlediğini ve her gün asbest soluduklarını belirterek sağlıklarının ciddi şekilde tehlikede olduğunu ifade etti. Mahmut Teleş tarafından okunan açıklamada, "Burası sadece bir kaya yığını değil, bizim yaşam hakkımız, çocuklarımızın geleceği" denildi.

aw271864-02.jpg

Taş ocağı köyün vitrinini yok ediyor

Köylüler, taş ocağının köyün doğal güzelliklerini yok ettiğini, kuş seslerinin yerini gürültünün aldığını ve köyün kimliğini kaybetmesine neden olduğunu belirtti. Köy sakinleri, yaşadıkları topraklardan kopmak istemediklerini ancak taş ocağının faaliyetlerinin durdurulmasını talep etti.

aw271864-04.jpg

Yetkililere çağrı

Köylüler, yetkililerden taş ocağının kapatılması için acil çözüm bulunmasını istedi. Protestocular, duyarlılık çağrısında bulunarak herkesin bu konuya sahip çıkmasını talep etti.

aw271864-05.jpg

Benzer Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.