Ağrı Dağı zirvesinde Filistin bayrağını dalgalandırdı

Ağrı Dağı zirvesinde Filistin bayrağını dalgalandırdı

Kaynak:İhlas Haber Ajansı

5 bin 137 metre yüksekliğiyle ülkenin en yüksek noktası olan Ağrı Dağı'na tırmanışa gelen Filistinli genç, Filistin'de şehit olan arkadaşı ve çocukları için zirve tırmanışını tamamlayarak gözyaşları içinde Filistin bayrağını dalgalandırdı.

AMİDA HABER - Filistinli genç dağcı Ağrı Dağı'nda yerel rehberlik yapan Resul Civaş eşliğinde başarılı bir zirve tırmanışı yaptı. Filistinli genç, gözyaşları içinde tırmanışı, Filistin'e, Gazze'ye adadığını ifade etti.

Tırmanışı arkadaşına adadı

Zirvedeki konuşmasında duygulu anlar yaşayan Filistinli genci, yerel rehber Resul Civaş sarılarak teselli etti. Zirvede Filistin bayrağını dalgalandıran ve zirve tırmanışını Filistin'de şehit olan arkadaşlarına adadığını söyleyen Filistinli genç, “Bu zirve çocuklarını görmek için yıllardır mücadele eden arkadaşımız için. Ağrı Dağı'nın zirvesine yaptığımız bu tırmanış ona adandı. Umarım çocukların bir gün bunu görür ve ne kadar harika bir babaları olduklarını anlarlar. Babaları en yazık ki artık aramızda değil. Ebeveynsiz bırakılmak suçtur, çocuk istismarıdır. Huzur içinde uyu sevgili arkadaşım, yine görüşeceğiz” diye konuştu.

agri-filistin.jpg

Yerel rehber Resul Civaş ise, Filistinli gencin Filistin halkı için kendileriyle birlikte başarılı bir zirve tırmanışı yaptığını ve bu durumdan çok memnun olduğunu dile getirdi.

Benzer Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.