Ağrı Dağındaki cenazeler katır sırtında taşındı

Ağrı Dağındaki cenazeler katır sırtında taşındı

Kaynak:İhlas Haber Ajansı

Ağrı Dağı’nda geçtiğimiz hafta zirve tırmanışını tamamladıktan sonra inişe geçerken kaybolan iki dağcının cenazeleri zorlu çalışmanın ardından dağdan indirildi. Ağrı Valiliği konuya ilişkin açıklama yaptı.

AMİDA HABER - 20 Temmuz Cumartesi günü 5 bin 137 rakımlı Ağrı Dağı'na tırmanan bir gruptan 2 kişi, 5 bin 50 rakımda sis ve tipi nedeniyle mahsur kalmış, daha sonra kaybolmuştu.

22 Temmuz'da Dilek Gökbulak ve Muhammed Halim Dalgın'nın cenazeleri, yerel rehber Barzani Ceylan ve arkadaşı tarafından bulunmuştu. AFAD, UMKE ve jandarma ekiplerinin bölgede İHA destekli arama kurtarma çalışması başlatmıştı. Cenazeler bulunduktan 3 gün sonra Ağrı Dağı’nın zirvesinden indirildi.

cenazeee.jpg

Bulunduktan 5 gün sonra Ağrı Dağı'ndan indirilen cenazeler katır sırtında taşınarak ambulanslara ulaştırıldı.

agridagi.jpg

Ağrı Valiliği cenazelerin dağdan indirilmesinden sonra yazıla bir açıklama yaptı.

cenaze-agri-dagi.jpg

Valiliğin açıklamasında şu ifadelere yer verildi: “Doğubayazıt ilçemizin Ağrı Dağı mevkiinde tırmanış yapan D.G. (45) ve M.H.D. (58) isimli iki vatandaşımızın 5.050 rakımda kafileden ayrıldıkları ve kendilerinden haber alınamadığı yönünde 20 Temmuz Cumartesi günü saat 11.40’da alınan ihbar üzerine Valiliğimiz ve Afet ve Acil Durum Başkanlığı koordinesinde arama kurtarma çalışmaları başlatılmış olup 22 Temmuz Pazartesi günü saat 05.48’de iki vatandaşımızın cansız bedenine ulaşılmış ve Ağrı, Adana, Bursa, Kahramanmaraş, Sakarya, İstanbul, Afyonkarahisar, İzmir, Ankara ve Rize İl AFAD Müdürlüklerinden 53, Jandarmadan 12, UMKE' den 30 olmak üzere toplam 95 personel ve profesyonel dağcı personel, 2 yerel rehber ve EGM'de görevli 1 İHA'nın katılımıyla yapılan özverili çalışmalar neticesinde iki vatandaşımızın cansız bedenleri 25 Temmuz Perşembe günü saat: 19.30 itibariyle olay bölgesinden indirilmiştir. Hayatını kaybeden vatandaşlarımıza tekrardan Allah’tan rahmet; kederli aileleri ve yakınlarına başsağlığı dileriz.”

Benzer Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum