Arjantinli Silvia İtaliano Nemrut’a hayran kaldı

Arjantinli Silvia İtaliano Nemrut’a hayran kaldı

Kaynak:İhlas Haber Ajansı

Adıyaman’ı ziyaret eden Arjantinli iş insanı ve Mimar Silvia F. İtaliano, Nemrut Dağı anıtsal alana hayran kaldı.

AMİDA HABERAdıyaman’ın Kahta ilçesinde bulunan Nemrut Dağı’ndaki anıtları her sene yerli ve yabanca binlerce turist ziyaret ediyor.

nemrut-2.jpg

UNESCO Dünya Kültür Mirası Listesi’nde yer alan 2 bin100 yıllık Kommagene Uygarlığının efsanevi Kralı Antiochos Teos’un Nemrut Dağı zirvesinde inşa ettiği anıtsal alanı ziyaret eden Arjantinli İş İnsanı ve Mimar Silvia F. İtaliano, dünya insanlarının okullarda öğrendiği, kitaplarda okuduğu, belgesellerde izlediği medeniyetlerin beşiği ve doğuş yeri olan Mezopotamya’yı görmeleri gerektiğini ifade etti.

‘Bu eserleri ziyaret edin’

nemrut-manset-1.jpg

Silvia İtaliano, “Özellikle Mezopotamya’yı tepeden seyreden 2 bin 300 yıl önceki sanatın, mitolojinin, astronominin işlendiği ve günümüze sapasağlam ulaştırılan eserleri kaçırmaması gerekiyor.
Arjantin’de ve Güney Amerika’da seyahat imkânı olan, seyahat eden büyük bir potansiyel var. Ben ve arkadaşlarım Nemrut'un, Kommagene’nin ve yukarı Mezopotamya’nın gönüllü tanıtımcısı olacağız. Ülkemizde yazılı ve görsel medyada ‘Geç olmadan görün, kaçırmayın’ diyeceğiz” dedi.

‘Mezopotamya’ya gelmek şans’

nemrut4.jpg

İlk yerleşim, ilk tarım, ilkyazı, ilk tekerlek, ilk astronomi ve ilk inançların bu topraklarda hayatımıza girdiğini ifade eden Silvia İtaliano, “Bunların farkında olan herkesin Nemrut'ta, Kommagene’ye, yani Mezopotamya’ya gelmesini şans olarak kabul ediyorum” diye konuştu.

Benzer Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.